back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουκάκι: Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων

Διαβάστε επίσης

Αναβλήθηκαν οι δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αφορμή για τις αναβολές στάθηκε η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα σε μια δικογραφία. Σε μια από τος δικογραφίες αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τος συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στα δικαστήρια παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Δεν θέλουμε να αντικρίσουμε ξανά αυτές τις εικόνες ντροπής

«Σήμερα Δευτέρα αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ήταν παρούσα από το πρωί μέχρι και τις πρώτες νυχτερινές ώρες στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες από τα πρωτοφανή επεισόδια κατά την εκκένωση κατάληψης κτιρίου στο Κουκάκι το Σάββατο 11/01/2020, εκπροσωπώντας δια των νομικών της συμβούλων κ.κ Σκαμπαρδώνη Βάϊο και Λιβανίδη Βλάση, που παραστάθηκαν ως πολιτική αγωγή, στους τραυματίες-μέλη της, που υπηρετούν στις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Και προσθέτει: «Η Ένωσή μας εκφράζει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που δοκιμάζονται καθημερινά στις επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων, που τελούν υπό κατάληψη, όπως και σε όλους εκείνους που καθημερινά εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και καθιστά σαφές ότι η υποστήριξη είναι συνεχής και ουσιαστική.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αγανάκτησή μας αλλά και την απορία μας για το ότι οι συλληφθέντες των εν λόγω επεισοδίων παραπέμφθηκαν σε δίκη μόνο για πλημμελήματα! Για να προλάβουμε κάθε μικροπρεπή, ο οποίος θα τρέξει να μας κατηγορήσει για κρίση αποφάσεων της Δικαιοσύνης, δηλώνουμε απερίφραστα ότι την εμπιστευόμαστε απόλυτα αλλά έχουμε και το δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες να αγανακτούμε και να διαμαρτυρόμαστε όταν οι δολοφονικές επιθέσεις που επί μία περίπου ώρα δεχόταν οι συνάδελφοί μας και τις οποίες έχει παρακολουθήσει το πανελλήνιο, να χαρακτηρίζονται ως πλημμέλημα»

Τι μηνύματα άραγε περνούν, τόσο στους Αστυνομικούς όσο και στους πολίτες; Ότι οι Αστυνομικοί είμαστε αναλώσιμοι; Ότι κάποιοι ό,τι και να πράξουν θα απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία;

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την απορία μας για την αδικαιολόγητη σιωπή ορισμένων που κατά τους προηγούμενους μήνες, σε κάθε τηλεοπτικό στιγμιότυπο το οποίο θεωρείτο κατ’ αυτούς ως υπέρβαση άμυνας από πλευράς των συναδέλφων μας, ήταν λαλίστατοι, μιλούσαν για βία και αυθαιρεσία και καταδίκαζαν εκ των προτέρων τους Αστυνομικούς σε τηλεδίκες».

«Την τελευταία μας απορία την αφήνουμε για την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία. Είναι άραγε ευχαριστημένοι από τις άθλιες εικόνες που όλοι αντικρίσαμε; Είναι ευχαριστημένοι με τις εντολές αντιμετώπισης των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον των ενεργούντων συναδέλφων μας, που οδήγησαν σε τραυματισμούς και κατεστραμμένο εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ; Πιστεύουμε πως όχι. Πως θα μπορούσαν άλλωστε;

Εμείς λοιπόν δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε να ξανααντικρίσουμε αυτές τις εικόνες ντροπής γιατί είναι άλλο το επικίνδυνο του επαγγέλματός μας (το οποίο δεν έχει θεσμικά αναγνωριστεί ακόμα) και άλλο, στο βωμό των υπηρεσιακών-επιχειρησιακών αναγκών οι συνάδελφοι να υπομένουν τέτοιου είδους εξευτελισμό και να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε καν τα δημόσια είδη τους, δημόσια είδη τα οποία καταστράφηκαν και πιστεύουμε ότι θα τηρηθεί η υπόσχεση της Ηγεσίας για άμεση αντικατάστασή τους. Δυστυχώς κατά το παρελθόν οι συνάδελφοι κλήθηκαν να πληρώσουν από το υστέρημά τους τα υλικά που καταστράφηκαν και σε πάρα πολλές περιπτώσεις η Ένωσή μας συνέδραμε οικονομικά μέλη της που αδυνατούσαν να επωμιστούν το κόστος.

Απαιτούμε λοιπόν να γίνουν επιτέλους πράξη αυτά που τόσο καιρό προτείνουμε προς την Ηγεσία, δηλαδή οι ξεκάθαροι κανόνες εμπλοκής των Αστυνομικών δυνάμεων σε τέτοιου είδους περιστατικά, η σαφέστατη περιγραφή των ορίων των ενεργειών του Αστυνομικού απέναντι στον παραβάτη. Επιτέλους να δοθούν όλα εκείνα τα νομικά εργαλεία που δεν θα επιτρέπουν εκπτώσεις στην αυτοπροστασία των Αστυνομικών στο όνομα ενός κακώς εννοούμενου δικαιωματισμού. Αν δεν συμβεί αυτό, θα κρίνουμε τα πάντα εκ του αποτελέσματος και με την υποκειμενική κρίση του κάθε τηλεσχολιαστή ανάλογα την ιδεολογική του πλευρά .

Κλείνοντας, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς δεν θα σταματήσουμε να είμαστε εδώ, προστατεύοντας τους συναδέλφους-μέλη μας χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος και στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα θέσουμε το ζήτημα της παρουσίας μας ως πολιτική αγωγή για κάθε συνάδελφο που τραυματίζεται εν ώρα υπηρεσίας σε ανάλογα περιστατικά και επιθυμεί την συνδρομή μας», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα