back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας – Μαθήματα και δράσεις για τους 65+

Διαβάστε επίσης

Το Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας ήρθε και στην χώρα μας. Η ΜΚΟ People Behind ξεκίνησε τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στην οδό Φρεαρίων 6-8 στο Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός, με στόχο να ενεργοποιήσει τον πληθυσμό 65+ προωθώντας την Υγιή και Ενεργό Γήρανση.

Στο Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας θα προσφέρονται μαθήματα, σεμινάρια και συμμετοχή σε εκδηλώσεις εντελώς δωρεάν σε άτομα ηλικίας 65+ , τα οποία με τη σειρά τους εάν έχουν κάποια γνώση σε διάφορους τομείς θα μπορούν να υλοποιούν οι ίδιοι τα μαθήματα και τις δράσεις.

Στόχος είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που τους αφορούν – αρχικά εντός του Πανεπιστημίου και μετέπειτα στις κοινότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους και με τις άλλες γενιές αλλά και υπέρ κοινωφελών σκοπών.

“Εμείς ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια να κάνουμε πιλοτικά προγράμματα για ανθρώπους άνω των 65 ετών κυρίως παρατηρώντας το πως οι άνθρωποι που βγαίνουν στην σύνταξη παραμένουν στο σπίτι ανενεργοί, τελείως παροπλισμένοι, μην έχοντας τίποτα να κάνουν και καταλαβαίνετε όλο αυτό έχει αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή , στην ποιότητα ζωής τους” δήλωσε στον Αθήνα 9.84, η Μαρία Αστερίου, συνίδρυτρια του People Behind.

«Οι κοινωνίες- εξελίσσονται – οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν την καθημερινότητα μας φοβερά με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν όλα αυτά τα νέα γεγονότα. Έτσι λοιπόν μας ήρθε η ιδέα να ξεκινήσουμε κάποια προγράμματα που να προσφέρουν και ψυχαγωγία και εκπαίδευση και ενημέρωση με απώτερο στόχο βέβαια να είναι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών όσο πιο ενεργοποιημένοι γίνεται” πρόσθεσε η κ. Αστερίου.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές για τις θεματικές ενότητες:

  • Ευρωπαϊκή Ιστορία, από το Μεσαίωνα μέχρι τον 20ο αιώνα
  • Φιλοσοφία, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή
  • Θέατρο
  • Θα ακολουθήσουν μαθήματα Η/Υ και Social Media.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το 210 3418082 καθημερινά από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα