back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Οικολογία και τεχνολογία με κοινωνική ευαισθησία και προσφορές ευθύνης”

Διαβάστε επίσης

Δύο νέα οικολογικά οχήματα ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy TGI παραδόθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση του έργου του από τις εταιρείες Kosmocar και Φυσικό Αέριο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ, επί της οδού Πειραιώς 35 και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ecofest 2020, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου, με χορηγό επικοινωνίας και τον Αθήνα 9.84.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρης Λέων, έδωσε το παρών στην εκδήλωση, ενώ τις εταιρείες Kosmocar και Φυσικό Αέριο εκπροσώπησαν ο διευθυντής marketing και πωλήσεων της Volkswagen, Θανάσης Κονιστής, και η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων Ελένη Ράπτη.

Οπως είπε ο κ Λέων, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης είναι ο πρώτος δημοτικός φορέας της Αθήνας που παραλαμβάνει ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.
“Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον για τα οχήματα, εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε το μέλλον για τις κοινωνικές υπηρεσίες, οπότε συνδυαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο” δήλωσε στον Αθήνα 9.84.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ανανέωσης του γηρασμένου στόλου οχημάτων του ΚΥΑΔΑ – από τις δομές του οποίου εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση 26 χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών- μίλησε για το στόχο βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών στους άστεγους της πόλης. “Το van φυσικού αερίου θα συνδράμει στο street work, δηλαδή στην επιτόπια δράση των ομάδων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και οδηγών που μεταφέρουν τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα είδη για τη στήριξη των αστέγων της πόλης, ενώ το άλλο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται για υπηρεσιακές ανάγκες.”

Ο κ. Κονιστής επισήμανε πως πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που φορτίζεται με πρίζα και δεν εκπέμπει ρύπους, ενώ και το όχημα φυσικού αερίου έχει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και κόστος χρήσης.

Η κυρία Ράπτη αναφέρθηκε στο ζητούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών από το Δήμο Αθηναίων επισημαίνοντας ταυτόχρονα την επιλογή της εταιρείας να δωρίσει έναν φορτιστή ηλεκτροκίνησης στον ΚΥΑΔΑ, δείχνοντας έμπρακτα την εκτίμησή της σε έναν φορέα με σημαντικό έργο και δράσεις.

Δράση με αποδέκτη τον ΚΥΑΔΑ διοργανώνεται και στο πλαίσιο του τριήμερου ΕCOFEST 2020. Οποιος από τους επισκέπτες επιθυμεί μπορεί να δωρίσει ένα μπουφάν- καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αλλά σε καλή κατάσταση – για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στηρίζονται από το Κέντρο. Είναι μια κίνηση προσφοράς, ζεστασιάς και φροντίδας ειδικά για όσους δεν επιλέγουν να φιλοξενηθούν σε θερμαινόμενους χώρους, το χειμώνα.

Για το ECOFEST 2020, που φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι, μίλησαν στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Μένουμε Αθήνα” οι συνδιοργανωτές κκ Μανώλης Βιτετζάκης, marketing and Communication Manager της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας και ο διευθυντής του ιστότοπου Insider.gr, Δημήτρης Πεφάνης.

“Θα είναι ένα τριήμερο πανηγύρι για την οικολογία, την πράσινη οικονομία και την ηλεκτροκίνηση με τη στήριξη Πολιτείας και Δήμου Αθηναίων ώστε να γίνουμε πιο πράσινοι και να φέρουμε πιό κοντά στους πολίτες, όσα ήδη γίνονται αλλού. Η γκάμα των δράσεων αφορά όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα αρχής γενομένης από την ανακύκλωση, μέχρι και πιο θεσμικά θέματα για την οικολογική μετακίνηση, τα εναλλακτικά καύσιμα και προιόντα.” σημείωσε ο κ Πεφάνης.

Ο κ Βιτετζάκης αναφέρθηκε στην ανοικτή συζήτηση για τους Δημάρχους και τις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών και της κυκλικής οικονομίας, η οποία θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου
Οπως είπε, “Οι πληροφορίες αυτές είναι αναγκαίες για να μάθουμε τις χρηματοδοτικές και πολιτικές θέσεις που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε περισσότερο προσβάσιμη για τον πολίτη την “έξυπνη”, πράσινη πόλη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα