back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: «Έχει υλοποιηθεί το 70% των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους αγρότες»

Διαβάστε επίσης

Τις καλύτερες επιδόσεις σε ότι αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων έχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανέφερε σε Συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, ο υπουργός κάνοντας απολογισμό του εξαμήνου ανέφερε ότι έχει υλοποιηθεί το 70% των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους αγρότες.

Όπως είπε ο υπουργός στόχος του κυβερνητικού έργου είναι να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, να αυξηθεί το εισόδημα των παραγωγών, αλλά και να συγκρατηθεί ο νέος πληθυσμός στον γεωργικό τομέα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε δράσεις που είχαν ως στόχο την στήριξη των Ενώσεων και των Ομάδων Παραγωγών, την μείωση του κόστους παραγωγής, τη δημιουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας κ.α.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπογραφή της Συμφωνίας Χρηματοδότησης για το Ταμείο Εγγυήσεων με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ενώ στάθηκε στην συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Άντριου Μακ Ντάουελ.

Ακόμα, για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές σε όσες επιχειρήσεις παρανομούν σημειώνοντας ότι στόχος των προστίμων είναι η συμμόρφωση και όχι η εξόντωσή τους.

Όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγελθεί για το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι: “Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά ο καθένας κρίνεται για τα θέματα που αναδεικνύει προς υλοποίηση”, και πρόσθεσε “Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες στους παραγωγούς. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για να τις κάνουμε μικρότερες”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα