back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναγιώτης Ρήγας στον Αθήνα 9.84 :”Να μας απαντήσει η ΝΔ γιατί δεν θα ξαναπροτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ. Να μην προσπαθεί να λύσει δικά της εσωκομματικά προβλήματα ,κάνοντας πασαρέλα ονομάτων αυτή την περίοδο”

Διαβάστε επίσης

“Να μας απαντήσει η ΝΔ γιατί δεν θα ξαναπροτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να μην προσπαθεί να λύσει δικά της εσωκομματικά προβλήματα κάνοντας πασαρέλα ονομάτων αυτή την περίοδο” τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο ο Παναγιώτης Ρήγας ,πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ,πρώην γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής για την αναδιοργάνωση του κόμματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

*Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

“Ήταν ατυχής για τη διπλωματία της χώρας μας η εικόνα που βγήκε προς τα έξω στη συνέντευξη Τύπου ,όπου ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη- θετικά- εκείνη τη στιγμή για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και ο κ. Τράμπ τον αγνόησε πλήρως και δεν είπε απολύτως τίποτα .Εκείνο που έχει σημασία είναι να ακούσουμε τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, για τις όποιες συζητήσεις διεξήχθησαν σε κλειστό κύκλο ,αλλά να επισημάνω ότι αυτά που έχουν συμβεί δεν είναι άμοιρα ευθυνών και στήριξης της Τουρκίας από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών” ανέφερε ο κ. Ρήγας .

Και πρόσθεσε : “Πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή σε αυτά τα θέματα. Χρειάζεται νηφαλιότητα και προσοχή. Νομίζω ότι η στάση μας όλη την προηγούμενη περίοδο ήταν καθοριστική ,καθώς μια 5ετία δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα .Ήταν σκληρές και δύσκολες οι συζητήσεις με τη γείτονα χώρα. Και αυτό πρέπει να συνεχιστεί”.

Όπως συμπλήρωσε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ: “Για τα εθνικά θέματα υποστήκαμε μια σκληρή αντιπαράθεση τα προηγούμενα χρόνια και εκτός εθνικών ορίων ,από πλευράς της ΝΔ. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε εργαλειακά το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Αν δεν το είχαμε κλείσει, η Τουρκία θα είχε αποκτήσει προσβάσεις και στα βόρεια σύνορά μας . Σήμερα εμείς ελέγχουμε το εναέριο χώρο κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας και εκπαιδεύουμε και μικρές στρατιωτικές δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας.

*Για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και την αγορά των αεροσκαφών F 35.

Ο κ. Ρήγας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κόμματος λέγοντας ” Η χώρα δεν αντέχει οικονομικά για τέτοια εξοπλιστικά προγράμματα. Υπάρχουν σοβαρές ανάγκες στο ναυτικό ,οι οποίες πρέπει να δρομολογηθούν την επόμενη περίοδο . Να ακούσουμε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,τις προτεραιότητες,τις ανάγκες ,προκειμένου μια χώρα να υπερασπιστεί καλύτερα τα εθνικά και κυριαρχικά της δικαιώματα. Σήμερα ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό το καθήκον. Σε αυτή τη λογική πρέπει να κινηθούμε και όχι με τη λογική μη αναγκαίων εξοπλισμών, που θυμίζουν άλλες εποχές . Βρήκαμε κατεστραμμένη την αμυντική βιομηχανία και την κρατήσαμε σε δημόσιο έλεγχο”.

*Για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική

“Φέραμε το θέμα σε μια περίοδο ,όπου δεν υπήρχαν εκλογές και πιστεύουμε βαθιά ότι οι συνεργασίες μπορούν και υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν. Η απλή αναλογική επιβάλλεται και είναι εμβάθυνση της δημοκρατίας. Δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται πλήρως και αποτελεσματικά ο ελληνικός λαός και οι ανάγκες του. Σήμερα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία δυσκολεύεται πάρα πολύ και εμβαθύνει σε μια λογική αναχρονιστικού κράτους ,κάνοντας βήματα πίσω σε παρά πολλές πτυχές της οικονομικής και εργασιακής ζωής της χώρας και των ανθρώπων της. Η ΝΔ θέλει να εξασφαλίσει τη συνέχιση ενός κράτους με μια κανονικότητα που θυμίζει άλλες εποχές”.

*Για το θέμα της Προεδρικής εκλογής και την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην επανεκλογή Παυλόπουλου

“Υπάρχει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει κάνει μια θητεία. Θεωρείται και αποδεικνύεται ότι στο θεσμικό του ρόλο λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης ο κ. Παυλόπουλος , αυτή την περίοδο της κρίσης που επικρατεί με τα εθνικά θέματα ,διαθέτει μεγάλη εμπειρία -λόγω της επιστημονικής κατάρτισης του- και οι διεθνείς επαφές του αποτελούν εγγύηση. Να μας απαντήσει η ΝΔ γιατί δεν θα ξαναπροτείνει τον κ. Παυλόπουλο για ΠτΔ . Δεν θεωρείται επαρκής και ποια είναι η δική της πρόταση. Εμείς τον είχαμε προτείνει και ας προέρχεται από έναν άλλο πολιτικό χώρο .Κράτησε τον θεσμικό του ρόλο . Να μην προσπαθεί να λύσει δικά της εσωκομματικά προβλήματα κάνοντας πασαρέλα ονομάτων αυτή την περίοδο”  κατέληξε ο κ. Ρήγας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα