back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπνωτήριο Αστέγων δήμου Αθηναίων: «Καταφύγιο» για δεκάδες συμπολίτες μας

Διαβάστε επίσης

Στην οδό Αλικαρνασσού και στον αριθμό 49 λειτουργεί το Υπνωτήριο Αστέγων Ακαδημίας Πλάτωνος του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τους γιατρους του κόσμου Πρόκειται για ένα νυχτερινό καταφύγιο για τους αστέγους, που τους εξασφαλίζει ένα κρεβάτι και τους δίνει τη δυνατότητα να ζεσταθούν, να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να νιώσουν έστω και για λίγο ασφαλείς.

Το Υπνωτήριο στεγάζεται σε πενταώροφο κτίριο, έχει σταθερό ωράριο και η προσέλευση των αστέγων πραγματοποιείται μεταξύ 6 μ.μ.-9 μμ και η αναχώρησή τους έως τις 7:30 το πρωί που πρέπει να ελευθερώσουν τους χώρους διαμονής. Αυτές τις μέρες λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών το υπνωτήριο ανοίγει τις πόρτες του νωρίτερα.

[su_slider source=”media: 152498,152499,152500,152501,152502,152504″ title=”no”]

Πέραν της στέγασης, παρέχονται στους ωφελούμενους ντουζιέρες, χωριστές τουαλέτες ανδρών και γυναικών, όπως συμβαίνει και με τους χώρους του ύπνου, κλινοσκεπάσματα, πλυντήρια, ένας κοινός χώρος αναψυχής, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο μεικτό Υπνωτήριο Αστέγων που εξυπηρετεί έως 55 άτομα ημερησίως, ενώ μέσα από συνεργασία μεσολάβησης με άλλους φορείς, κλείνονται ραντεβού στους ενδιαφερόμενους για ιατροφαρμακευτικές, κοινωνικές και νομικές υπηρεσίες.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα