back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Αθήνα στις 10 ταξιδιωτικές προτάσεις του Lonely Planet για το 2020

Διαβάστε επίσης

Την πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα, περιλαμβάνει στους 10 προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2020 το Lonely Planet.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας του ταξιδιωτικού ιστότοπου, με το δημοσίευμα να τονίζει πως τα καλύτερα πράγματα στην ελληνική πρωτεύουσα είναι δωρεάν.
Όπως αναφέρει το Lonely Planet, μπορεί η είσοδος στο εκπληκτικό – όπως το χαρακτηρίζει – Μουσείο της Ακρόπολης να έχει μία μικρή χρέωση, ωστόσο μπορεί κανείς να σταθεί και να παρατηρήσει τον Παρθενώνα από διάφορα σημεία της πόλης, από όπου είναι ορατός.

«Στην πραγματικότητα, το να θαυμάζει κανείς τη λαμπερή Ακρόπολη τη νύχτα είναι μια από τις πιο μαγικές εμπειρίες στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα» τονίζει ο ταξιδιωτικός ιστότοπος, ενώ χαρακτηρίζει την Αθήνα ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο.
Κάνει επίσης αναφορά σε βυζαντινές εκκλησίες και νεοκλασικά κτίρια και στη χαλαρή ατμόσφαιρα στους δρόμους της πόλης, αλλά και στο φθηνότερο σε σύγκριση με άλλες πρωτεύουσες φαγητό.
Το Lonely Planet στέκεται και στις παραλίες οι οποίες βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόλη, ενώ σημειώνει πως οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια γεύση από τα θαύματα της υπόλοιπης Ελλάδας, με μια ημερήσια εκδρομή στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ή στην Αίγινα.

Οι 10 προορισμοί που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2020, σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι οι εξής:

1. Νούσα Τενγκάρα Τιμόρ, Ινδονησία
2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
3. Μαντία Πραντές, Ινδία
4. Μπάφαλο, ΗΠΑ
5. Αζερμπαϊτζάν
6. Σερβία
7. Τυνησία
8. Cape Winelands, Νότια Αφρική
9. Αθήνα
10.Ζανζιβάρη, Τανζανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα