back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Αγκάθι» για την πρωτεύουσα η αντικοινωνική στάθμευση

Διαβάστε επίσης

«Αγκάθι» για την πρωτεύουσα αποτελεί η άναρχη στάθμευση στις ράμπες για άτομα με αναπηρία από ασυνείδητους οδηγούς. Το πρόβλημα μέρα με τη μέρα διογκώνεται παρά τις συχνές παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής Αστυνομίας και τα τσουχτερά πρόστιμα. Άτομα με αναπηρία και πολίτες ζητούν αυστηροποίηση στο νομοθετικό πλαίσιο για ποινές και πρόστιμα, ακόμη και οριστική αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες επικροτούν την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων να προχωρήσει στην κατασκευή ράμπας πρόσβασης στον χώρο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μια κίνηση ουσιαστική αλλά και συμβολική καθώς αφορά στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους, με γνώμονα το γεγονός ότι για έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα η Αθήνα παραμένει εχθρική και από τις πιο αφιλόξενες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Για έναν άνθρωπο με αναπηρικό αμαξίδιο το να μετακινηθεί στην Αθήνα είναι μια οδύσσεια. Ασυνείδητοι οδηγοί σταθμεύουν όπου βρουν αποκλείοντας ράμπες και θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία , ενώ η κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, τα κάνουν απροσπέλαστα και επικίνδυνα. Παρά τα τσουχτερά πρόστιμα, τις δαγκάνες και τους γερανούς, οι οδηγοί της πρωτεύουσας σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν συμμορφώνονται και δεν ευαισθητοποιούνται.

Σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 καταγράφηκαν τα προβλήματα αλλά και οι φωνές πολιτών και ΑμεΑ που μιλούν για τραγική κατάσταση και ζητούν από την δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα που δυστυχώς διαιωνίζεται.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα