back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμερούν: Τουλάχιστον 50 νεκροί σε επίθεση που οι αρχές αποδίδουν στην Μπόκο Χαράμ

Διαβάστε επίσης

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Καμερούν επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και ανακαλύφθηκε πως έγινε μία εβδομάδα αφότου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Ο Αλί Ραμάτ, δήμαρχος της πόλης Νταράκ, στον απώτερο βορρά του Καμερούν, εξήγησε ότι η επίθεση διαπράχθηκε την 22η Δεκεμβρίου και την αποκάλυψε ένας από τους ανθρώπους που επέζησαν.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο νησί Νταμπά Λαμί, στη λίμνη Τσαντ.

Οι δράστες «ήρθαν από τον Νίγηρα», είπε ο Ραμάτ. «Όταν έφθασαν, άρπαξαν ένα πλεούμενο που ανήκει σε εμπόρους, που συνήθως πάνε [στο νησί] για να αγοράσουν φρέσκα ψάρια, αλλά έβγαλαν μαχαίρια. Περίπου 50 αλιείς σφαγιάστηκαν», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος είπε πως όταν στελέχη των αρχών έφθασαν επιτόπου, είδαν πτώματα σε αποσύνθεση να επιπλέει.

Τουλάχιστον είκοσι από τα θύματα ήταν υπήκοοι Καμερούν, ενώ τα υπόλοιπα τουλάχιστον τριάντα πολίτες του Τσαντ και του Νίγηρα που ψάρευαν στη λίμνη.

Η περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση έχει μετατραπεί σε εστία δράσης τζιχαντιστών, καθώς ο στρατός αδυνατεί να φρουρεί την αχανή έκταση, εξήγησε ο τοπικός αιρετός. «Δεν υπάρχουν στρατιώτες στη συγκεκριμένη ζώνη. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να φεύγουν από τον Νίγηρα, να μπαίνουν ελεύθερα στη ζώνη, να διαπράττουν επιθέσεις και να φεύγουν» ανενόχλητοι, πρόσθεσε.

Η Μπόκο Χαράκ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής, κάτι που γενικά σπανίως κάνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα