back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καζακστάν συντριβή αεροσκάφους – Πάνω από 10 νεκροί

Διαβάστε επίσης

Επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 98 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν.

Στους 66 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 22 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές της πόλης του Καζακστάν.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος. Παράλληλα, ανακήρυξε την 28η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας του Καζακστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το αεροσκάφος κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της. Νωρίτερα, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ανακοίνωσαν πως υπάρχουν επιζώντες και ότι επιτόπου επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το Φόκερ-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

 

Οι αρχές αναστέλλουν τη λειτουργία της Bek Air

Οι αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Bek Air έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος Fokker-100 με 100 επιβαίνοντες που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα