back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Διαβάστε επίσης

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρέστη το πρωί της Τετάρτης, στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της, πρίγκιπα Άντριου, όχι όμως και τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η 93χρονη βασίλισσα έφτασε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ χωρίς τον δούκα του Εδιμβούργου. Ο Φίλιππος, 98 ετών, νοσηλευόταν επί τέσσερις ημέρες λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όμως πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, όπου η βασιλική οικογένεια κατά παράδοση περνά τις γιορτές των Χριστουγένννων.

Ο πρίγκιπας Άντριου, 59 ετών, πήγε στο Σάντριγχαμ μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον διάδοχο του θρόνου Κάρολο. Ο Άντριου ενεπλάκη στο σκάνδαλο του Αμερικανού επιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών επί δεκαετίες. Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας, που υπήρξε στενός φίλος του Επστάιν, αποσύρθηκε από όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC για το θέμα αυτό, η οποία όμως του γύρισε μπούμερανγκ. Κατηγορήθηκε ότι δεν έδειξε καμία συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν ενώ ο Τύπος έκρινε μη πειστικές τις δικαιολογίες που πρόβαλε για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας που υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του όταν ήταν ανήλικη.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας, που έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί, θα μεταδοθεί το απόγευμα. Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, η Ελισάβετ κάνει λόγο για μια «αρκετά ταραχώδη» χρονιά και καλεί τους Βρετανούς να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα