back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Performance Las Tesis στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση- performance Las Tesis (ο διεθνής πλέον Χιλιανός ύμνος διαμαρτυρίας ενάντια στην βία κατά των γυναικών) στο Σύνταγμα την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. – 12 μ.μ.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν: RHEA Temple – Ritual Healing Arts,Fight Back Club και το Μωβ

Performance Las Tesis

Το τραγούδι  Un Violador en Tu Camino – A Rapist in Your Path (Ένας Βιαστής στο Δρόμο σου), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο της εθνικής εξέγερσης της Χιλής, ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, δημιουργήθηκε από τη Χιλιανή φεμινιστική ομάδα LasTesis και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γυναίκες με τα μάτια δεμένα με μαύρο μαντήλι ενώνουν τις φωνές τους και καταγγέλλουν συλλογικά την πατριαρχία. Το βίντεο με το τραγούδι και τις χορευτικές κινήσεις που το συνοδεύουν έφτασε στο Μεξικό, την Κολομβία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα η διαμαρτυρία δεν έχει κανένα χρώμα, κόμμα ή φορέα από πίσω.

«ΟΛΑ είναι ευπρόσδεκτα, με τον όρο ότι συμμετέχουμε σε αυτό ως άνθρωποι» τονίζουν οι διοργανωτές επισημαίνοντας ότι «Οι Las Tesis ξεσήκωσαν τις γυναίκες σε πάρα πολλές πια χώρες με τη δυναμική performance τους, ενάντια στη βία που δέχονται οι γυναίκες αλλά και γενικότερα ενάντια στο πατριαρχικό σύστημα της κοινωνίας, που οδηγεί σε όλες τις μορφές βίας! Το κύμα έχει ήδη μεταδοθεί και στην Ελλάδα! Σας καλούμε σε μια μαζική καλλιτεχνική – ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να ενώσουμε τη δύναμη της φωνής μας, με πρόθεση να καταδικάσουμε τη βία και να υπερασπίσουμε τις αυτονόητες αξίες».

«Ζητάμε δικαιοσύνη, σεβασμό, αγάπη και ελευθερία για τη ζωή μας και για τις επόμενες γενιές μετά από μας. Στηρίζουμε την τέχνη ως μέσο αφύπνισης συνειδήσεων. Καλούνται ελεύθερα χωρίς διαχωρισμό όλες οι ομάδες γυναικείων σωματείων, οργανώσεων, φεμινιστικών ομάδων, άλλων χρωμάτων, ισπανόφωνων, όλων των εθνικοτήτων, λοατκι, τρανς, κουιρ και όσες άλλες σχετικές ομάδες θέλετε να γίνετε συνδιοργανωτές, ενημερώστε μας ώστε να προστεθείτε και να καλέσετε τον κόσμο που θέλετε».

Το κάλεσμα  είναι ανοιχτό και για όλους τους άντρες που θέλουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα