back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Siemens: Παραμένει στη φυλακή η Μάρθα Καραβέλα

Διαβάστε επίσης

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Siemens, στην Μάρθα Καραβέλα που ζήτησε να εκτίσει κατ’ οίκον, λόγω ηλικίας, την ποινή των 13 ετών κάθειρξης που της επιβλήθηκε.

Το δικαστήριο έκρινε πως για την σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρίας Χρήστου Καραβέλα, φυγόποινου πλέον μετά την καταδίκη του, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ’ οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος ηλικίας τους.

Οι Εφέτες αποδέχθηκαν την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία θεώρησε την κ. Καραβέλα, που ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.
Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή χωρίς επαρκή αιτιολογία με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροι της, πως η κ Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια.

Η επόμενη και τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό συνεδρίαση του δικαστηρίου, θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου οπότε και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθεντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα