back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους δρόμους οι τραπεζοϋπάλληλοι – Κλειστή η Σταδίου

Διαβάστε επίσης

Θέσεις «μάχης» παίρνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, με αφορμή την σημερινή 24ωρη πανελλαδική και παντραπεζική απεργία, αντιδρώντας στις απολύσεις των 24 υπαλλήλων της Πειραιώς, με τις οποίες παραβιάστηκε το εργασιακό status quo που ισχύει από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το οποίο δεν περιλαμβάνει τον όρο «απόλυση».

Οι τραπεζοϋπάλληλοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη τριμερής συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Λόγω της κινητοποιίησης των πραπεζοϋπαλλ’ηλων έκλεισε η Σταδίου από το υψος της πλατείας Ομονοίας.

Χθες, κλιμάκια των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με συντονισμένες επισκέψεις σε καταστήματα της Πειραιώς, ενημέρωσαν τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες της τράπεζας για την σημερινή απεργία, τη στόχευση αλλά και το επίδικο.

Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για την 24ωρη απεργία

«Με τις μεθοδευμένες, προκλητικές απολύσεις 24 συναδέλφων του πρώην RBU η Τράπεζα Πεıραıώς υπερέβη τα εσκαμμένα καı παραβίασε τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ καı του αντıπροσωπευτıκού Συλλόγου της Τράπεζας Πεıραıώς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκıνη γραμμή για τον κλάδο. Τıς αποτρέψαμε επί δεκαετίες, ακóμα και στις πιο ζοφερές και κρίσιμες εποχές της κρίσης, με αγώνες, με εξαντλητικó διάλογο αλλά και με συμβιβασμούς και θυσίες. Ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζóμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολó της, óπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε τα χρóνια της κρίσης.

Γı’ αυτό κάθε τέτοıος σχεδıασμός, πόσο μάλλον ενέργεıα, από την πλευρά των Τραπεζών, ıσοδυναμεί γıα μας με κήρυξη πολέμου».

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν προηγουμένως ηθοποιοί, μουσικοί και τεχνικοί αντιδρώντας στο νέο υπό προώθηση ασφαλιστικό που θα αποτελεί -όπως καταγγέλουν-ευκαιρία για την άνοδο των κερδών των ασφαλιστικών Ομίλων.

Στην συγκέντρωση βρίσκονται ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίοι με δηλώσεις τους εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα