back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκαρπη η τριμερής για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς – Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη επέβη η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα επέμεινε στην απόφαση της για 145 απολύσεις εκ των οποίων οι 24 έχουν ήδη γίνει, προτείνοντας παράλληλα τη λειτουργία ειδικής πλατφόρμας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των 145 προκειμένου να μετακινηθούν στην σε εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων με πακέτο αποδοχών ως κίνητρο.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπάλληλων από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις έως την ερχομένη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά τριήμερης διαπραγματευτική συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι της τράπεζας φαίνεται να συζητούν μόνο το ενδεχόμενο εθελουσίας μετακίνησης υπαλλήλων υπό την προϋπόθεση ότι θα αφορά μόνο 35 θέσεις και όχι συνολικά για τους 115 που είναι οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τους 24 που αρνήθηκαν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και είδαν την πόρτα της εξόδου.

Παράλληλα, η τράπεζα φαίνεται να συζητά συνολικά για το «πακέτο» των 115 υπαλλήλων μόνο στο ενδεχόμενο της εθελουσίας μετακίνησης στην Intrum ( Εταρεια διαχείρισης απαιτήσεων – δανείων) και στην pds ( θυγατρική τράπεζας). Κατόπιν αυτών των εξελίξεων ορίστηκε νέα τριμελής συνάντηση για την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ για να πάρει αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα.

Κώστας Κορέλης – Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα