back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεάν ομορφιά στους δρόμους της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Μια ομάδα νέων ανθρώπων είχαν την ιδέα να μετατρέψουν την επαγγελματική τους τέχνη σε εθελοντική προσφορά

Πρόκειται για τους κομμωτές του Amber Barbershop, που χαρίζουν ανανέωση και φροντίδα σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, σε φυλακισμένους, σε ηλικιωμένους και στα παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού. Τους συναντήσαμε στον πεζόδρομο του Θησείου, δίπλα στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» να προσφέρουν δωρεάν κουρέματα και περιποίηση με σύνθημα Love NOW. Είχαν πολλή δουλειά και έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Love NOW

Η δράση Love NOW πραγματοποιήθηκε ταυτοχρόνως από περίπου 90 εθελοντές κομμωτές σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, στο Σπίτι «Ο άλλος άνθρωπος» στο «Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων» της PRAKSIS,  στο Χαμόγελο του Παιδιού και στον πεζόδρομο του Θησείου την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

«Η τέχνη μας έχει τη δύναμη να χαρίζει ανανέωση και αυτοπεποίθηση. Μπορεί, όμως, να προσφέρει και φροντίδα, άγγιγμα, συντροφιά», λέει στον Αθήνα 9.84, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Amber Barber Shop Eιρήνη Ψηφίδη. «Τα τελευταία δύο χρόνια οι κομμωτές του Amber Barbershop πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα προσφέροντας την τέχνη τους σε ανθρώπους, που πραγματικά το χρειάζονται, όπως στις φυλακές της Αυλώνας, στους δρόμους της πόλης, στο Χαμόγελο του παιδιού, στη Σχεδία.

«Επειδή οι δράσεις κινητοποίησαν και άλλους κομμωτές από όλη την Ελλάδα», προσθέτει η κα Ψηφίδη, «έτσι αποφασίσαμε να συντονίσουμε μια μεγαλύτερη δράση με τη συμμετοχή περίπου 90 κομμωτών να προσφέρουν δωρεάν κουρέματα ταυτοχρόνως σε διάφορα σημεία της Αθήνας με τη δράση Love NOW. Παράλληλα θέλουμε να μεταφέρουμε και το μήνυμα του εθελοντισμού και σε άλλους νέους επαγγελματίες».

Η δράση Love NOW υλοποιήθηκε με την  υποστήριξη του What’s Up.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα