back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Βορίδης: “Αυστηρές ποινές σε όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα”

Διαβάστε επίσης

“Αυστηρές ποινές που μπορεί να φθάνουν έως τις 30.000 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα”, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Ο Υπουργός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με αφορμή αρνητικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και αναπαρήχθησαν από ελληνικά σχετικά με τις συνθήκες που διαβιούν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη αλλά και τα υπόλοιπα ιπποειδή στην χώρα μας. Μεταξύ άλλων ο κ.Βορίδης τόνισε ότι: “Οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας αλλά και όλων των ζώων στην πατρίδα μας αποτελεί κύριο μέλημα δικό μου και του Υπουργείου”.

Σε ότι αφορά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης ο Υπουργός επεσήμανε ότι: “Έχουν αποσταλεί οδηγίες για τον τρόπο χρησιμοποίησής τους που βασίζονται τόσο στην εθνική και διεθνή νομοθεσία όσο και στην σωστή πρακτική τους”.

Για να προσθέσει ο κ.Βορίδης: “Στόχος του Υπουργείου ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι η αυστηροποίηση των σχετικών ελέγχων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα