back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η τουρκική Βουλή επικύρωσε το μνημόνιο συνεννόησης με τη Λιβύη

Διαβάστε επίσης

Η τουρκική εθνοσυνέλευση επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία σήμερα το μνημόνιο συνεννόησης, που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου η τουρκική κυβέρνηση με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μνημόνιο εγκρίθηκε με 293 ψήφους. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ Parti).

Το περιεχόμενο του μνημονίου «για τον καθορισμό θαλάσσιων δικαιοδοσιών» βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αυτό δεν έγινε από την πλευρά της Λιβύης.

«Το περιεχόμενο του κειμένου είναι αντίθετο με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται, ότι η ελληνική πλευρά είχε προειδοποιήσει με απέλαση τον πρέσβη της Λιβύης σε περίπτωση μη κοινοποίησης του μνημονίου συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα