back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Για τα αποτελέσματα της τριμερούς στο Βερολίνο ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ο Ν. Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης

Για τα αποτελέσματα της συνάντησής του στο Βερολίνο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επανέλαβε την ειλικρινή βούληση αλλά και αποφασιστικότητα της ε/κ πλευράς για άμεση επανέναρξη του διαλόγου στη βάση της επιδιωκόμενης λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

«Η συνάντηση (του Εθνικού) διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τα διαμειφθέντα αλλά και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στο Βερολίνο τόσο κατ’ ιδίαν με τον ΓΓ, όσο και με τον ΓΓ και τον κ. Ακιντζί», είπε ο κ. Σεντώνας.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε, ως είχε μεταφέρει και στις συναντήσεις αυτές, «την ειλικρινή βούληση αλλά και αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, του διαλόγου, στη βάση της επιδιωκόμενης βάσης λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να διασφαλίσουμε πως η λύση θα πρέπει να έχει διάρκεια, να είναι βιώσιμη και λειτουργική, με ένα κράτος πλήρως ανεξάρτητο μακριά από εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα», είπε ο κ. Σεντώνας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις μετά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του Εθνικού συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έφθασε τις 19:25 στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου δεν μπορούσε να συμμετάσχει από την αρχή στη συνεδρίαση, λόγω καθυστέρησης στην άφιξη της πτήσης του από το Λονδίνο.

Εκτός από τον κ. Αναστασιάδη, από κυβερνητικής πλευράς στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα