back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πρόεδρος του Αθήνα 9,84 Νίκη Αραμπατζή στην εκδήλωση μνήμης ” Γκρεμίζοντας τείχη, χτίζοντας γέφυρες”, για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Διαβάστε επίσης

Στην εκδήλωση ” Γκρεμίζοντας τείχη, χτίζοντας γέφυρες”, που διοργάνωσαν από κοινού η DSA Γερμανική Σχολή Αθηνών και η Ελληνογερμανική Αγωγή , υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Αθήνα 9,84 Νίκη Αραμπατζή.

Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μαθητές από τα δύο σχολεία πρωταγωνίστησαν στην εκδήλωση μνήμης ,διοργανώνοντας ένα πρωτότυπο εικαστικό «χάπενινγκ» .Γκρέμισαν το δικό τους «τείχος», χτίζοντας τις δικές τους γέφυρες επικοινωνίας ,με χρώματα και την ελπίδα για ένα αύριο χτισμένο σε δυνατότερα θεμέλια.

Ο Αθήνα 9,84 και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αγκάλιασαν,στήριξαν και φιλοξένησαν την προσπάθεια των μαθητών, προσφέροντάς τους “βήμα” για να ερευνήσουν ,να διδαχτούν αλλά και να αποτιμήσουν την αξία ενός -κοσμοιστορικής σημασίας- γεγονότος ,εκφράζοντας τις σκέψεις και τις απόψεις τους.

Θερμές ήταν οι ευχαριστίες του Διευθυντή της Ελληνογερμανικής Αγωγής δρ. Σταύρου Σάββα στην Πρόεδρο του Αθήνα 9,84 κ. Αραμπατζή για την ανταπόκριση και την φιλοξενία που έτυχαν ,ενώ της απέστειλαν και ένα μικρό αναμνηστικό λεύκωμα ,ως ενθύμιο της ιστορικής ημέρας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα