back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άγρια χόρτα γιαχνιστά με τυρί φέτα

Διαβάστε επίσης

Αυτή η εποχή είναι η χαρά του χόρτου, μια βόλτα στην λαϊκή, που είναι χαλαρωτική και αγχολυτική είναι ότι πρέπει για να βρούμε τα χόρτα που θέλουμε, εγώ στην συγκεκριμένη συνταγή έβαλα άγρια ραδίκια και τσόχους, ζοχούς δηλαδή, στην Κρήτη τους λένε τσόχους.

Να πούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε… αρχικά τα χόρτα μας, αλατοπίπερο με φειδώ και προσοχή γιατί θα βάλουμε και τυρί που είναι αλμυρό, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο (ζελέ), τυρί φέτα, ντομάτα και λίγο λάδι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε πρώτα τα χόρτα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, δεν τα βράζουμε όμως τελείως, να κρατάνε λίγο.

Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε για να στεγνώσουν απ’ το νερό.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε τα χόρτα, τα φέρνουμε κάνα δυο βόλτες να λαδώσουνε και μετά ρίχνουμε το αλατοπίπερο, πολύ λίγο αλάτι είπαμε ή και καθόλου αφού θα βάλουμε φέτα μέσα που από μόνη της είναι αλμυρή, την ντομάτα τριμμένη, τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για είκοσι λεπτά περίπου, αμέσως μετά ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, τ αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά να χυλώσει η σαλτσούλα και έτοιμα.

Αυτό το φαγητό θέλει μόνο φρέσκο ψωμί κι ελίτσες, τώρα αν σας βρίσκεται και κανένα λουκάνικο, ρίξτε το μέσα πριν τελειώσει το φαγητό και θα με θυμηθείτε, καλή απόλαυση!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα