back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη Tύπου φορέων του συνεπούς αναπηρικού κινήματος

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 25, 5ος όροφος) παραχώρησαν φορείς και εκπρόσωποι του συνεπούς αναπηρικού κινήματος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), μίλησαν για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία, αναδεικνύοντας μια σειρά από διαχρονικές ελλείψεις στη χρηματοδότηση για την παιδεία, τον αθλητισμό, τις σχολικές, πανεπιστημιακές και κτιριακές ποδομές.

Παράλληλα, στις παρεμβάσεις που έγιναν αναφέρθηκε και η απουσία επαρκούς κάλυψης από τα ΜΜΕ των προβλημάτων αυτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι τα περισσότερα Μέσα “θυμούνται τα Άτομα με Αναπηρία μόνο σε περιστάσεις όπως η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, χωρίς, όμως, να γίνεται αναφορά στις ευθύνες του κράτους και των κυβερνήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους”.

Στο κάλεσμά τους για τη συνέντευξη τύπου, οι φορείς του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι “η πρωτοβουλία μας αυτή έχει ως στόχο την πιο μαζική, πιο μαχητική συμμετοχή των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, στον αγώνα για την αντιμετώπιση της νέας αντιασφαλιστικής λαίλαπας της κυβέρνησης ΝΔ που έρχεται να συμπληρώσει το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Πρώτα θύματα αυτής της λαίλαπας -αν περάσει- θα είναι οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Όπως είχε γίνει με το νόμο Κατρούγκαλου και τους άλλους αντιασφαλιστικούς νόμους”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα