back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κ. Τασούλα με τον Γάλλο πρέσβη: « Η Γαλλία είναι εταίρος πρώτης επιλογής»

Διαβάστε επίσης

Στην επισήμανση ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη συνολικά και όχι μόνον από την Ελλάδα, προέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά την συνάντησή του με τον πρέσβη της Γαλλίας Patrick Maisonnave.

Όπως τόνισε ο κ.Τασούλας, η στιγμή κατά την οποίαν επισκέπτεται ο Γάλλος πρέσβης την ελληνική Βουλή είναι μία στιγμή κατά την οποία η χώρα μας γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας η οποία πλέον φαίνεται πως αποφάσισε να μεταφέρει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος -οι οποίες ισχύουν από το 1974- σε επίπεδο πλέον ευρύτερο σε επίπεδο γενικευμένης αναστάτωσης της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Εμείς ως χώρα θα κάνουμε το χρέος μας και ως χώρα ακριτική των ευρωπαϊκών συνόρων που θα τα προασπίσουμε και διπλωματικά και με όποιον άλλον αποφασιστικό τρόπο χρειάζεται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Και επεσήμανε: «Αλλά θεωρούμε πως αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι».

Από την πλευρά του ο κ. Maisonnave, τόνισε ότι «η Γαλλία πιστεύει ότι πρέπει να είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό, την ασφάλεια και προφανώς και την άμυνα».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα