back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση του Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου Εξαρχείων έξω από το Δημαρχείο

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή πραγματοποίησαν, στην πλατεία Κοτζιά απέναντι από το Δημαρχείο Αθηνών, περίπου 100 άτομα που συμμετέχουν στο Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο Εξαρχείων.

Νωρίτερα πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, απ’ όπου και ξεκίνησαν την πορεία προς το Δημαρχείο.

Με κεντρικό σύνθημα “τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω τα ΜΑΤ και η ναρκομαφία”, τα μέλη του Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου Εξαρχείων, διαμαρτύρονται, για την αστυνομική βία, για τις εκκενώσεις καταλήψεων και Ελεύθερων κοινωνικών χώρων, αλλά και για το AirBnb.

Παράλληλα, στη συγκέντρωση υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, τόσο μπροστά από το Δημαρχείο και περιμετρικά, όσο και στην πλατεία Κοτζιά πίσω από τους συγκεντρωμένους.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο Εξαρχείων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “σήμερα, οι συνθήκες στα Εξάρχεια για τους κατοίκους θυμίζουν κατεχόμενα. Με την παρουσία των ΜΑΤ σε κάθε γωνία που παρενοχλούν, ταπεινώνουν κατοίκους και θαμώνες και επιτίθενται βίαια σε στέκια, ελεύθερους χώρους και καταλήψεις, η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή έχουν επιβάλει ένα καθεστώς τρομοκρατίας στη γειτονιά. Κι όλα αυτά με το πρόσχημα της «πάταξης της ανομίας», τη στιγμή που οι μαφίες των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες λίγα βήματα μακριά.
Είμαστε ενάντια σε κάθε πολιτική που θέλει να μετατρέψει τη ζωντανή και πολύμορφη γειτονιά των Εξαρχείων σε μια κοινωνική έρημο για να την παραδώσει στη συνέχεια στους μεγαλοεπενδυτές της Golden Visa και του Air BnB”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα