back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: “Δάρδανος” και “Ιόλαος” κατά των φυσικών καταστροφών

Διαβάστε επίσης

Δύο ολοκληρωμένα σχέδια για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από πλημμύρες και πυρκαγιές παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τις κωδικές ονομασίες “Δάρδανος” και “Ιόλαος” αντίστοιχα.

Την παρουσίαση των δύο σχεδίων έκανε ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν αναλυτικά το πώς πρέπει να ενεργήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, κωδικοποιώντας όλα όσα περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι υλοποιούνται οι προτεραιότητες που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση των καταστάσεων που προκαλούν τα έκτακτα φαινόμενα βρίσκονται στο κέντρο του σχεδιασμού μας .Το κράτος είναι εδώ. Η καρδιά της Πολιτικής Προστασίας χτυπάει εδώ. Η προστασία και ασφάλεια όλων των πολιτών είναι καθήκον μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακατάπαυστα για τον ιερό αυτό σκοπό».

Από την πλευρά του, ο γγ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Περνάμε από τη φάση του αυτοσχεδιασμού στη φάση των επιστημονικών δεδομένων, σε όλες τις διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων».

Υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την πολιτική προστασία, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα και με τις εντολές του πρωθυπουργού, θα έχουν ολοκληρωθεί και όλα τα υπόλοιπα σχέδια για τις φυσικές καταστροφές.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα