back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέδριο ΝΔ – Κ. Χατζηδάκης: “Προχωράμε χωρίς τον φόβο να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα”

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση έχει μία φιλόδοξη πράσινη ατζέντα η οποία σχετίζεται και με την ενέργεια και με το περιβάλλον, τόνισε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να βρεθεί η Ελλάδα στην πρωτοπορία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους για αύξηση της διείσδυσης πράσινης ενέργειας στο 35% το 2035 από 18% σήμερα, στην καθιέρωση κινήτρων ώστε το 2030 το ένα στα τρία νέα ΙΧ να είναι ηλεκτρικά, καθώς και στην παροχή ενός δις ευρώ για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης στην επταετία.

Σε ότι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών ανέφερε ότι ολοκληρώνουμε μέχρι το 2024 τις βασικές διασυνδέσεις με τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ επισήμανε την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, στην ανακύκλωση και την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Βάζουμε τέλος στις εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Δεν αξίζουν αυτές οι εικόνες στον πολιτισμό μας!»

Αναφερόμενος εξάλλου στην ΔΕΗ υπογράμμισε ότι την παραλάβαμε στα όρια της κατάρρευσης και παρά τις μεγάλες δυσκολίες προχωρήσαμε στη διάσωση της εταιρείας. « Η ωρολογιακή βόμβα εξουδετερώθηκε και οι κάθε λογής αμφισβητίες αναγκάστηκαν να σιωπήσουν», πρόσθεσε.

Τέλος έκανε λόγο για «πραγματικά προοδευτικές πολιτικές που φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», υπογράμμισε ότι «οι πρωτοβουλίες μας έχουν ευρεία αποδοχή στον ελληνικό λαό» και συμπλήρωσε: «Προχωράμε χωρίς τον φόβο να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα, με τις ιδεοληψίες και με όλους όσους θέλουν να μην αλλάξει τίποτα γιατί τους βολεύει να μείνουν όλα ίδια ακόμα και αν αυτό βλάπτει τους πολλούς.»

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα