back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιτίνο: «Δεν θα βγάλω τον Φριντέτ επειδή είναι 1μ.83.»

Διαβάστε επίσης

Ο Ρικ Πιτίνο στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπασκόνια, στάθηκε στο γεμάτο ρόστερ, την σπουδαία δουλειά στην άμυνα, τις περισσότερες επιλογές και τον κίνητρο που έδωσε στα αποδυτήρια.

  Ο Παναθηναϊκός στην έναρξη της δεύτερης θητείας του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του, με εντυπωσιακή εμφάνιση επί της Μπασκόνια, διέλυσε την ισπανική ομάδα με 100-88, με το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι πέρυσι η χρονιά ήταν πολύ διαφορετική, σε σχέση με τη φετινή. Όταν βγάζαμε τον Καλάθη, τον Τόμας και τον Παπαπέτρου, φοβόμουν ότι έπεφτε η ποιότητα της ομάδας, ενώ φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν πολλά πράγματα» δήλωσε κι εξήγησε τι έκανε αυτό το 48ωρο που ήταν στην Αθήνα:

«Αυτό που δουλέψαμε, από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα ήταν να πείσω τους παίκτες πως αν μείνουν στην επίθεση, θα είναι μια μέτρια ομάδα. Όταν κοιτάξεις την άμυνα, μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί όλοι έδωσαν ό,τι είχαν στην άμυνα. Πέρυσι θυμάμαι που σας έλεγα για τα deflections, μόλις μία φορά καταφέραμε να φτάσουμε στα 35 που θέλω, ενώ απόψε είχαμε 34.

Απέναντί μας είχαμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον αιφνιδιασμό και καταφέραμε να τελειώσουμε το ματς με 9/11 αιφνιδιασμούς, ενώ εκείνοι είχαν 3/4. Παίξαμε σαν μια γροθιά, ο καθένας πάλευε για τον άλλον».

Τι είπε για την εμφάνιση που για εκείνον δεν ήταν έκπληξη:

«Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Είμαι ενθουσιασμένος που γύρισα, γιατί έχουμε πολλές δυνατότητες, θα γίνουμε πολύ καλύτεροι. Πριν από το παιχνίδι, είπα στα παιδιά «είσαστε καλή επιθετική ομάδα, η άμυνα όμως είναι αδύναμη. Υπάρχει πρόβλημα στο πώς «σπάμε» τα σκριν, στο πώς αμύνεστε στο ριμπάουντ, στο πώς πάτε στα μπλοκ. Χωρίς άμυνα, δεν κάνουμε τίποτα».

Τους είπα ότι θα τους πιέσω πολύ και λειτούργησε ως κίνητρο για τα παιδιά. Μου έχει ξανασυμβεί, έχω κοουτσάρει ομάδες με καταπληκτικούς παίκτες. Τους είπα ότι η πίεση είναι προνόμιο, είναι ο καλύτερός σου φίλος. Η πίεση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις περισσότερα στη ζωή σου, για να τρυπήσεις το ταβάνι σου. Όταν παίζεις με πίεση, έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πίεση είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει κάθε αθλητής».

Μίλησε και για τον Φριντέτ:

«Ο Τζίμερ είναι σπουδαίος επιθετικός παίκτης, είναι όμως 1μ83. Εξήγησα στα παιδιά πως δεν θα τον βγάλω από την ομάδα επειδή είναι 1μ83. Οι άλλοι τέσσερις έπρεπε να τον καλύψουν. Ο Τζίμερ είναι σπουδαία προσθήκη για την ομάδα, όπως ο Τζόνσον και ο Ουάιλι.

Αν ο Τζίμερ ήταν 1μ93, δεν θα έπαιζε στον Παναθηναϊκό, αν ο Καλάθης σούταρε σαν τον Κάρι, θα ήταν στο ΝΒΑ. Οι αντίπαλοι παίζουν under στο μαρκάρισμά του στα σκριν, αλλά αν δείτε στην προπόνηση θα καταλάβετε πόσο καλός σουτέρ είναι. Πρόκειται για μεγάλο παίκτη, μπορεί να δει δύο και τρεις επιλογές σε κάθε κατοχή, όταν όλοι προσέχουν μόνο μία. Όταν τον βάζεις λοιπόν δίπλα στον Τζίμερ, έχεις ένα τρομερό δίδυμο και με τον Ράις έχουμε σπουδαία περιφέρεια».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα