back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάνος Κουάνης στον Αθήνα 9,84: “Η Ελλάδα αποτελεί έναν ανταγωνιστικό κινηματογραφικό προορισμό και άμεσα θα προχωρήσουμε στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών”

Διαβάστε επίσης

“Η Ελλάδα αποτελεί έναν ανταγωνιστικό κινηματογραφικό προορισμό και άμεσα θα προχωρήσουμε στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών”, δήλωσε ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας ( ΕΚΟΜΕ ), στη νέα έρευνα του Αθήνα 9,84 με τίτλο “Προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών”.

Όπως είπε :“Η αγορά της Ευρώπης είναι πολύ δυνατή αγορά, δηλαδή η Κροατία είχε κίνητρα και film offices πολύ πριν από εμάς. Η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία το ίδιο. Εμείς πρακτικά τα υιοθετήσαμε λίγο καθυστερημένα. Το καλό είναι ότι μαθαίνουμε από τα best practice των άλλων, δηλαδή δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα λάθη των άλλων. Το αρνητικό είναι ότι μπαίνουμε πολύ αργά σε ένα κλειστό και πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον” υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε :”Εμείς είμαστε ανταγωνιστικοί. Το χρηματοδοτικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε ,το οποίο λέγεται cash rebate ,είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό εργαλείο, που επιστρέφει -βάσει τιμολογίων -ένα ποσοστό σε μετρητά, στην εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και δαπανά χρήματα. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 35%, είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια που λειτουργεί να αποφέρει αποτελέσματα.

“Film offices με την έννοια των υποδομών στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τώρα “στήνονται”. Υπάρχει η θέληση και η βούληση από όλες τις Περιφέρειες και τους δύο μεγάλους Δήμους . Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης” κατέληξε ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα