back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύμα βροχής «σάρωσε» την Αττική – Διακοπή κυκλοφορίας στη Κινέτα- Στις 10 ανοίγουν τα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Στη δίνη της σφοδρής κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα με έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους έως και εννέα μποφόρ, βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και η Αττική. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διακόπτεται στα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο και στα διόδια Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στη Κινέττα και τα Μέγαρα ρέματα έχουν φουσκώσει και πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί τουλάχιστον 40 κλήσεις για μεταφορές ανθρώπων και αντλήσεις υδάτων.

“Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και έγιναν πάνω από 27 δύσκολοι απεγκλωβισμοί” ανέφερε ο κ.Νίκος Χαρδαλιάς Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στον “Αθήνα 984” .Όπως είπε στην εκπομπή “Μιά ημέρα στην Αθήνα” και τον Γιώργο Αποστολίδη, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί βορειοανατολικά ενώ σήμερα όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν να δώσουν “μικρές και μεγάλες μάχες σε όλη την Ελλάδα”

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα πιο σοβαρά περιστατικά στην περιοχή της Κινέτας ήταν τρία :

στην οδό Ύδρας απεγκλωβίστηκε ζευγάρι με το 5 ετών παιδί τους από το υπόγειο διαμέρισμα

Στην οδό Χλόης απεγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων
Σην οδό Γερανίου από αυτοκίνητο διεσώθησαν πατέρας και γιος με κινητικά προβλήματα.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε για την περιοχή της Κινέτας 64 κλήσεις εκ των οποίων οι 20 αφορούν άντληση υδάτων, οι 40 απομακρύνσεις ατόμων και 7 για κοπές δέντρων.

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Πειραιώς από τη Χαμοστέρνα έως την Ηρακλείδων, η Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι και η Λεωφόρος Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Εκτός λειτουργίας πολλοί φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Παιδικοί σταθμοί και σχολεία του λεκανοπεδίου με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τις δύο πρώτες ώρες, ενώ η κατάσταση στη συνέχεια θα επανεκτιμηθεί.

Επείγουσα έκκληση – σύσταση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προς τους κατοίκους της Αττικής, να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10 το πρωί.

Tο μέτωπο της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, κινούμενο προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως εννέα μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Αττικής, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους έως τις 10 το πρωί, τόσο για λόγους προληπτικούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όσο και για λόγους αποφυγής της κυκλοφοριακής συμφόρησης με πιθανόν δυσάρεστες συνέπειες λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Υποχωρούν από το μεσημέρι τα φαινόμενα στην Αττική

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για το Λεκανοπέδιο της Αττικής έχει ως εξής:

Στην Αττική περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Αργά το βράδυ ωστόσο ενδέχεται να εκδηλωθούν και πάλι τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 20 βαθμούς.

Newsroom Αθήνα 9.84- Δ.Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα