back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δημοτικό ιατρείο και στην 7η Δημοτική Κοινότητα- Πρόγραμμα αναβάθμισης

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο Δημοτικό ιατρείο πρόκειται να δημιουργηθεί στην 7η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας, όπως λέει ο κ.Μάνος Καλαμπόκας εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και σημειώνει ότι σχεδιάζεται αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων και η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Τα δημοτικά ιατρεία νοσούν λιγάκι αυτή την στιγμή , θα γίνει η κατάλληλη θεραπεία ώστε να βελτιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Μ.Καλαμπόκας στην εκπομπή “Εν Δήμω” (23/11/19)  υπογραμμίζει ότι ο Δήμος προτίθεται να δώσει ιδιαίτερο βάρος στα ιατρεία της πόλης.

“Υπάρχουν έξι Δημοτικά ιατρεία,  από ένα σε κάθε διαμέρισμα του Δήμου. Το μόνο διαμέρισμα που δεν έχει είναι το 7ο δηλαδή η περιοχή Αμπελοκήπων, Ελληνορώσων, Γκύζη. Κύριο μέλημα του δημάρχου είναι να δημιουργήσει δημοτικό ιατρείο Πολυδύναμο που θα παρέχει σημαντικές υπηρεσίες και ήδη εγκρίθηκε από το διαμερισματικό συμβούλιο η δημιουργία του. Πλέον πρέπει να εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο” λέει ο κ. Καλαμπόκας και εξηγεί ότι αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο, καθώς πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο και να δημιουργηθούν οι υποδομές”

Όπως εξηγεί στα έξι ιατρεία του Δήμου υπάρχει μόνιμο προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμια υγείας. Δηλαδή, μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού μέσα από την ειδική πλατφόρμα και να βρει την αντίστοιχη ειδικότητα την οποία θέλει.

 

 

 

 

 

 

 

“Στο σύνολο των ιατρείων εξυπηρετούμε όλες τις ειδικότητες, όμως δεν μπορεί να υπάρξουν όλες οι ειδικότητες σε κάθε ένα από όλα τα ιατρεία. Μπορεί όμως να κλείσει κάποιος ραντεβού στο ιατρείο όπου υπάρχει η ειδικότητα την οποία χρειάζεται”

Τα ιατρεία είναι ανοικτά για όλο τον κόσμο, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους ενώ ο Δήμος προσπαθεί να προχωρήσει η στελέχωσή τους.

Όπως εξηγεί ο κ. Καλαμπόκας είναι σε άμεση προτεραιότητα η στελέχωση των Δημοτικών ιατρείων, κυρίως με τις ειδικότητες που χρειάζονται πιο συχνά:  γενικοί ιατροί παθολόγοι, καρδιολόγοι.

“Προβλήματα δυσλειτουργίας σε κάθε υπηρεσία υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν Το θέμα είναι να βρεις τρόπο να τα ξεπερνάς , να είσαι ανοιχτόμυαλος και να κοιτάς μπροστά.  Αυτή την στιγμή τα ιατρεία είναι υποστελεχωμένα και σίγουρα όταν κάτι δεν λειτουργεί εξ αρχής ιδανικά, δεν ελκύει τον κόσμο να έρθει να το επισκεφθεί να το εκτιμήσει.

“Βάση νόμου υπάρχει νομικό πλαίσιο , εδώ και δυο χρόνια σύμφωνα με το οποίο τα Δημοτικά Ιατρεία οφείλουν και θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας υγείας. Δηλαδή να συνταγογραφήσει κάποιος τα φάρμακά του, να εξεταστεί , αντίστοιχα τα παιδιά σε παιδιάτρους , να κάνει καθαρισμό, ή σφραγίσματα στον οδοντίατρο κ.α

Τα απλά αλλά τόσο σημαντικά και με μεγάλη συχνότητα θέματα που μπορούν να εξυπηρετούν τα ιατρεία μας και δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται οι άνθρωποι στα νοσοκομεία .

Δημιουργήσαμε 21 θέσεις που έχουν εγκριθεί και περιμένουμε την τελική κρίση του ΑΣΕΠ για καθαρά ιατρικό προσωπικό , οι οποίες θα καλύψουν πάγιες ανάγκες και θα εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Παράλληλα υπήρξαν συναντήσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να κινητοποιηθούν οι επί μέρους σύλλογοι να ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας και  το καθεστώς λειτουργίας ώστε να έρθουν ιατροί να υποβάλουν αιτήσεις” λέει ο κ. Καλαμπόκας
“Διότι αρκετές φόρες στο παρελθόν υπήρχαν θέσεις αλλά είτε ποτέ δεν ερχόντουσαν οι ιατροί, είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα έφευγαν λόγω των συνθηκών εργασίας. Θέλουμε να το επιθυμούν να έρθουν και να παραμείνουν”

Γιώργος Αποστολίδης

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα