back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τμήμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα “Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου”, λειτουργούν πλέον σε όλη τη χώρα 73 νέες υπηρεσίες γι αυτό το σκοπό, ενώ συστάθηκε και ειδικό τμήμα στο αρχηγείο της αστυνομίας, που θα έχει επιτελικό και συντονιστικό χαρακτήρα.

Οι υπηρεσίες αυτές στελεχώνονται απο εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΛΑΣ, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

“Στόχος είναι η προστασία και υποστήριξη των θυμάτων” τόνισε στον Αθήνα 9.84 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, εξηγώντας ότι οι υπηρεσίες αυτές θα έχουν βοηθητικό και καθοδηγητικό ρόλο προς τα αστυνομικά τμήματα, που είναι τα πρώτα που λαμβάνουν τις καταγγελίες.

Η αστυνομία καλεί τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν για το τι συμβαίνει στη διπλανή πόρτα, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Ροτζιώκου, τονίζοντας ότι η ΕΛΑΣ δέχεται καταγγελίες όχι μόνο για τη σωματική ή τη σεξουαλική, αλλά και για την λεκτική και ψυχολογική βία.

Από το 2014 ως το 2018 έχουν σημειωθεί περισσότερα από 15.600 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, με το 66% των θυμάτων είναι γυναίκες.

Αύριο Σάββατο, από τις 11 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι, η ΕΛΑΣ προχωρά σε δράση σε 14 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το μετρό του Συντάγματος, όπου θα διανεμηθούν φυλλάδια τόσο από εκπροσώπους συμβουλευτικών κέντρων του ΚΕΘΙ όσο και από αστυνομικούς.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα