back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξενοφών Κοντιάδης στον Αθήνα 9.84: “Η προσέγγιση νέων πολιτών, ευάλωτων σε αντισυστημικές φωνές, λόγω της αποστασιοποίησής τους από τη λειτουργία θεσμών και δημοκρατίας, στόχος της πλατφόρμας Syntagma Watch.gr”

Διαβάστε επίσης

Σε τι διαφέρει ο λαός από το έθνος; Eπιτρέπεται η παράσταση πολίτη σε δίκη χωρίς δικηγόρο; Σε τι διαφέρει το κράτος πρόνοιας από το κοινωνικό κράτος; Είναι δυνατόν να έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη όταν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί επιλέγονται από την κυβέρνηση; Ποια είναι τα δικαιώματά μας; Η συνεχής φορολογική αναπροσαρμογή αντιβαίνει στην οικονομική ισότητα; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απαντά η διαδραστική πλατφόρμα “Syntagma Watch.gr” με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Παν/μιο και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Η πλατφόρμα έχει οκτώ μήνες ζωής και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο προγράμματος που ανέπτυξε το Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τίτλο: Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα. Σκοπός της- μέσα και από σειρά πρωτόπτυπων εκπαιδευτικών δράσεων- είναι η προσέγγιση νέων, ευάλωτων σε αντισυστημικές φωνές, λόγω και της αποστασιοποίησής τους από τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας.

Οπως επεσήμανε στον Αθήνα 9.84 ο κ Κοντιάδης,” Το “Syntagma Watch.gr δεν απευθύνεται μόνον σε νέους, αλλά σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη που διεκδικεί να ενημερωθεί με έγκυρο τρόπο και να παρακολουθήσει τον σχολιασμό γεγονότων που απασχολούν την επικαιρότητα. Στην κατεύθυνση αυτή, διοργανώνονται διαλέξεις και σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και Πανεπιστημιακών, που φέρνουν όλους όσοι μετέχουν σε επαφή με νέες τεχνικές κριτικής σκέψης και επιχειρηματολογίας”

Ζητούμενο είναι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας να επιστρέψει στα κοινά μια κρίσιμη μάζα νέων πολιτών- περί το ένα εκατομμύριο- που έχασαν το ενδιαφέρον για τη Δημοκρατία. “Η δημοκρατία έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά ένα μειονέκτημα. Απαιτεί την ενεργή συμμετοχή του πολίτη” είπε καταλήγοντας ο κ Κοντιάδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα