back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την επαναλειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας αποφάσισε το ΔΣ της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Την επαναλειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στους χώρους του 144ου δημοτικού στα Σεπόλια αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Η απόφαση προβλέπει την λειτουργία του σχολείου τις Κυριακές προκειμένου τα περίπου πενήντα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα.

Το Δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά αφού άκουσε και τις απόψεις καθηγητών και γονέων του σχολείου που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα παιδιά της κοινότητας.

Εν τω μεταξύ, την στέγαση του καλλιτεχνικου σχολείου της Αθήνας στο κτίριο της οδού Πρασσα, που βρισκόταν υπό κατάληψη και πρόσφατα εκκενώθηκε αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Το καλλιτεχνικό σχολείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το νέο σχολικό έτος αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο.

Κ. Μπακογιάννης: «Θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δωρεάν, δημόσια σχολεία»

«Θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δημόσια σχολεία και για αυτό κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα προχωρώντας σε δωρεάν παραχωρήσεις» σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενορίες και άλλους φορείς για την υλοποίηση δράσεων σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος, δήλωσε δημάρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, εκμάθηση ξένων γλωσσών, διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας, ενισχυτική διδασκαλία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργική απασχόληση παιδιών, προπονήσεις, αθλητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες κ.α.

«Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ανοίγουμε τα σχολεία στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, αλλά ταυτόχρονα -και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό- ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το Δημόσιο σχολείο δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν, με αφορμή την συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα