back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νίκος Φίλης: “Κεντρικό για τη κυβερνητική πολιτική το δόγμα νόμος και τάξη”

Διαβάστε επίσης

“Το δόγμα νόμος και τάξη είναι κεντρικό για την κυβερνητική πολιτική” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης στον Αθήνα 9.84. Όπως σημείωσε “η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να αλλάξει την ατζέντα από τα ζητήματα του προσφυγικού και την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα ανέφερε:

“Το δόγμα νόμος και τάξη είναι κεντρικό στη κυβερνητική πολιτική και τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη βλέπουμε ότι μπορεί να υποκαταστήσει προβλήματα και κοινωνικές αντιδράσεις που αντιμετωπίζει στα ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό για παράδειγμα. Άρα, το νόμος και τάξη έχει και το στοιχείο της υποκατάστασης της κυβερνητικής παρέμβασης σε άλλους τομείς όπως επίσης και της αλλαγής ατζέντας. Διότι μαζί με το προσφυγικό είναι και το θέμα της Novartis που και αυτό η κυβέρνηση θέλει να το καταχωνιάσει”

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο, αναφέροντας ότι αποτελεί στοιχείο οργάνωσης της ζωής φοιτητών και πανεπιστημιακών.
“Δεν μπορεί να καταργηθεί έτσι εύκολα επειδή βγάζει ένα νόμο η κυβέρνηση. Είναι παράδοση πολλών ετών, που δεν ανατρέπεται με μια κυβερνητική απόφαση. Αντιθέτως, δημιουργεί δημοκρατικά αντανακλαστικά. Φάνηκε με τις μεγάλες διαδηλώσεις και την πορεία. Και αν οι φοιτητές κατορθώσουν να περιφρουρήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από διάφορες ενέργειες που δίνουνε πατήματα για την παραβίασή του, θα είναι πολύ θετική εξέλιξη”

Τέλος, ο κ Φίλης έκανε λόγο για ανάγκη αμφίπλευρης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: “Το τόξο μέσα από το οποίο πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες που μας έχουν ψηφίσει ή μας παρακολουθούν είναι από το χώρο του προοδευτικού κέντρου με αντινεοφιλελεύθερες και αντιεθνικιστικές ευαισθησίες και αντιλήψεις έως το χώρο της νεολαίας που αμφισβητεί, αλλά είναι μακριά από τη βία”

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα