back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ για τις ΗΠΑ – Στα χέρια του κορυφαίου Έλληνα καθηγητή του Χάρβαρντ Βασίλη Δάρρα

Διαβάστε επίσης

«Παίρνουμε μαζί μας τις ευχές σας και με αισιοδοξία κοιτάμε μπροστά» ήταν το μήνυμα της οικογένειας του Παναγιώτη – Ραφαήλ που ξεκίνησε το ταξίδι της ελπίδας για τη Βοστόνη, προκειμένου το αγοράκι που αγκάλιασε όλη η Ελλάδα να λάβει μία πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία για την νωτιαία μυική ατροφία από την οποία πάσχει.

Ο μόλις 18 μηνών Παναγιώτης – Ραφαήλ θα εξεταστεί από ομάδα του Boston Children’s Hospital με επικεφαλής τον Έλληνα γιατρό Βασίλη Δάρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του για την γονιδιακή θεραπεία για την πάθησή του.

Ο μέσος όρος διάρκειας της παραμονής του παιδιού στη Βοστόνη υπολογίζεται σε 2 με 3 μήνες, με βάση τη νοσηλεία ανάλογων περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον απολογισμό της καμπάνιας για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ από το σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, MDA Ελλάς, σε περίπου έναν μήνα, συγκεντρώθηκε το ποσό των 3εκατομμυρίων 600 χιλιάδων ευρώ.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά κατά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, εντός μιας εβδομάδας θα του χορηγηθεί δια ενδοφλέβιας έγχυσης η γονιδιακή θεραπεία. Όπως λένε οι γατροί, έχουν δει βελτιώσεις ακόμα και μέσα στον μήνα από τη γονιδιακή θεραπεία, αλλά συνήθως έχουν μια καλύτερη εικόνα εντός μερικών μηνών από την αγωγή.

Στα παιδιά που έχει εκδηλωθεί η συμπτωματολογία της νόσου, οι γιατροί ελπίζουν σε βελτιώσεις στην κινητική λειτουργία και ως προς την επιβίωσή τους.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα