back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την Ελευσίνα Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Διαβάστε επίσης

Η διοργάνωση της «Ελευσίνας Παγκόσμιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021» και το ταξίδι της υπουργού πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στην Κίνα κυριάρχησαν στη συνέντευξη τύπου νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο.

«Ηρωική» θα είναι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθούν τα αναγκαία της διοργάνωσης «Ελευσίνα Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021”, καθώς όπως τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.

«Επί 36 μήνες τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δημοτικής αρχής, δεν έγινε απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά και ο νέος Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

Ο Δήμος Ελευσίνας προχώρησε στη συγκρότηση νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι η Δέσποινα Γερουλάνου, μέλος της διοίκησης επιτροπής του μουσείου Μπενάκη και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Εριφυλλίδης, δκηγόρος.

Παράλληλα η υπουργός δήλωσε ότι η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα περάσει από την Ελευσίνα, κάνοντας δεκτό το αίτημα του Δήμου, καθώς εδώ και οχτώ χρόνια η φλόγα των Ολυμπαικών Αγώνων δεν περνούσε από την Ελευσίνα.

Όσον αφορά το ταξίδι της υπουργού πολιτισμού στην Κίνα ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο χωρών, καθώς το 2021 θα είναι έτος πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας – Κίνας. Η κυρία Μενδώνη θα επισκεφθεί τη χώρα ξανά στις 27 Νοεμβρίου για να πάρει μέρος στο 3ο φόρουμ αρχαίων πολιτισμών.

Επίσης, στη συνάντηση η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό το 2020, των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Κυνόσουρα υπάρχει ένα εγκαταλελειμένο λατομείο, στο οποίο θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο, ενώ τα ναυτικά οχηρά θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα