back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Τα αδικήματα που  αντιμετωπίζουν είναι Εκρήξεις και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών εκτός από τη συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση.

Ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή το στη ληστεία στο Χολαργό και στην συμμετοχή στην οργάνωση και υποστηρίζει πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του (45χρονος) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. «Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».

Τέλος, ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Νωρίτερα, ένταση επικρατησε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ αλληλέγγυων των δύο συλληφθέντων και της αστυνομίας.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα