back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης

Δύο άτομα, ηλικίας 22 και 25 ετών, που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Οι δυο συλληφθέντες, οι όποιοι δεν είναι φοιτητές του ΟΠΑ, οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 22χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, καθώς συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που επιχείρησαν να διασπάσουν βίαια τον αστυνομικό φραγμό, έξω από το Πανεπιστήμιο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ο 25χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 25χρονος, δεν συμμετείχε σε επεισόδια ενώ κατήγγειλε την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του ως μία προσπάθεια «να τρομοκρατηθεί το φοιτητικό κίνημα».

Στα δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες φίλοι και συμφοιτητές του 25χρονου οι οποίοι με πανό και συνθήματα συμπαραστάθηκαν στον κατηγορούμενο.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα