back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ για την κάλυψη του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο υγειονομικής κάλυψης του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας κατήρτισε το ΕΚΑΒ για το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στην Αττική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου,το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της απαιτούμενης υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης του 37ου Μαραθώνιου Αθήνας-του Αυθεντικού, από την Τελετή Έναρξης και την Αφή της Φλόγας του Μαραθώνιου (Τύμβος Μαραθώνα, 12:30) αλλά και με την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 10χλμ (17:00), εκτός από τις μονάδες του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον 2 ασθενοφόρα, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα, 2 μοτοσυκλέτες (Ομάδα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης), ενώ το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ θα συντονίζει 1 Ιατρείο Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας αλλά και 1 αυτόνομο Ιατρικό Σταθμό. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων, θα έχει τεθεί σε ετοιμότητα υποδοχής επειγόντων περιστατικών το «ΛΑΪΚΟ» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου κατά την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ (8:15) και του Μαραθώνιου Δρόμου (9:00) αλλά και για όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης,, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον 8 ασθενοφόρα, 4 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, 15 μοτοσυκλέτες (Ομάδα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης), 1 όχημα μικρού όγκου με γιατρό αλλά και 2 ειδικά οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών.

Το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. θα συντονίζει, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, 4 Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, 11 αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς και περισσότερα από 150 στελέχη Παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας όπως Διασώστες, Γιατρούς, Νοσηλευτές, σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. ΕΚΑΒ, εθελοντές Φυσικοθεραπευτές και εθελοντές παροχής Πρώτων Βοηθειών, Διαβιβαστές αλλά και Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, το νέο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το συντονιστικό κέντρο της διοργάνωσης του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα νοσοκομεία «Γεννηματάς», «Σωτηρία» αλλά και με τα Κέντρα Υγείας των όμορων δήμων, για την κάλυψη της υποδοχής επειγόντων περιστατικών.

Εν τω μεταξύ, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO θα πραγματοποιούνται από ειδικούς πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό για τις πνευμονοπάθειες.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα