back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων στα πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης

«Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στην χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη εκ νέου την ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση ενός «πολύ επικίνδυνου επιχειρησιακού βραχίονα της νέας ελληνικής τρομοκρατίας», ενώ υπογράμμισε σε σχέση με την σημερινή επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ ότι «τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότωφ και των διακινητών τους εντός των Πανεπιστημίων, τα οποία αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες, τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους τους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου τις επιχειρήσεις καταπολέμησης του παραεμπορίου, τόνισε ότι «η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της» και ανέφερε ότι γίνονται συνέχεια παρεμβάσεις εντός των Εξαρχείων και τελειώνουν οι καταλήψεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η αστυνομική παρέμβαση, αλλά τα Εξάρχεια να αποκτήσουν και πάλι οικονομική ζωή και γι’ αυτό τον λόγο- όπως είπε- μετά από κάθε παρέμβαση ακολουθεί ο δήμος βάφονται κτίρια και καθαρίζονται πεζοδρόμια.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, που αποτελεί- όπως ανέφερε- το πιο σημαντικό έργο μεσοπρόθεσμης παρέμβασης στο κέντρο της Αθήνας , όλο το ιστορικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένων και των Εξαρχείων, θα αποκτήσουν νέα δυναμική και νέα οικονομική ζωή.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο από το υπερπλεόνασμα το οποίο- όπως είπε- θα δοθεί στοχευμένα στους πιο αδύναμους.

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι θα είναι απλό και δίκαιο και τόνισε ότι στο σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων όλοι θα είναι σημαντικά ωφελημένοι.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης προανήγγειλε ανακοινώσεις για την πρώτη κατοικία και δημοσιοποίηση σε 10 ημέρες του σχεδίου”Ηρακλής” για τις τράπεζες.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε εξάλλου ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για την οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ ξεκαθάρισε επίσης ότι θα είναι κάθετα αυστηρός στο ζήτημα του κράνους στα δίκυκλα, στο οποίο μειώνεται ο ΦΠΑ.

Προανήγγειλε επίσης συνολικό σχέδιο και κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τόνισε ότι τα λεωφορεία στην πλειοψηφία τους θα είναι ηλεκτρικά, ενώ γνωστοποίησε ότι οι βουλευτές της Αθήνας θα αποκτήσουν υποχρεωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, ενώ σχετικά με την υπόθεση Novartis τόνισε ότι αφορά την Βουλή.

Ο ίδιος απηύθυνε πάντως το ερώτημα “ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει να καταθέσει ο κ. Φρουζής” και σχολίασε: «Φαντάζομαι ότι μεθαύριο δεν θα έχουμε άλλα εμπόδια και θα αντιληφθούν και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν συνεχίσουν αυτές τις πρακτικές κωλυσιεργίας θα είναι ξεκάθαρο ποιος δεν θέλει να καταθέσει ο κ. Φρουζής και να ακούσουμε ποια είναι η αλήθεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα