back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Στους ρυθμούς του 37ου Μαραθώνιου η πρωτεύουσα. Η εκκίνηση της αυθεντικής διαδρομής θα δοθεί από την ιστορική Αφετηρία στον Μαραθώνα. Παράλληλα στις 08.15 θα ξεκινήσει από την Λεωφόρο Αμαλίας ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων. Όλες οι διαδρομές θα τερματίσουν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ στο Δημαρχιακό Μέγαρο θα φιλοξενηθεί το απόγευμα, η επίσημη δεξίωση λήξης.

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που πρέπει να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας και κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, καθώς σε ισχύ θα είναι οι έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.neo.athina984.gr

Στην Αθήνα για 2ημερη επίσημη επίσκεψη φθάνει το απόγευμα, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζιν Πινγκ. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, αναμένεται να επιβεβαιωθεί το θερμό κλίμα των συνομιλιών, στη Σαγκάη.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – φερόμενα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σχετιζόμενα με την τρομοκρατία και πέντε πλημμελήματα περί όπλων και ναρκωτικών. Ήδη από χθες Σάββατο, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 του περασμένου Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, ανάμεσα στα εκρηκτικά και τον βαρύ οπλισμό της οργάνωσης, εντοπίστηκε και το καλάσνικοφ, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, έχει χρησιμοποιηθεί στην επίμαχη ληστεία, καθώς και σε τρία τρομοκρατικά χτυπήματα, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η οργάνωση. Ίδιες κατηγορίες αποδίδονται σε ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται από τις αρχές.

Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα, αστυνομικές πηγές εικάζουν, ότι η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου, στην επέτειο του Πολυτεχνείου ή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων.

«Θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας τρομοκρατίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής για την επιτυχημένη επιχείρηση.

«Κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο», υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης», μιλώντας στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό, «Δεν φτάνει να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, -συμπλήρωσε χαρακτηριστικά – πρέπει να τελειώνουμε με την εξάρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων»

Κρατώντας σημαίες των αυτονομιστών και φωνάζοντας το σύνθημα «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους», χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχουν σε πορείες και να παρακολουθήσουν συναυλίες, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία.

Και σήμερα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, το meet market, με περισσότερα από 120 περίπτερα καλλιτεχνών, σχεδιαστών και ανεξάρτητων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Είσοδος ελεύθερη. Παράλληλα, στην Τεχνόπολη, το θεατρικό δρώμενο «Αφηγήσεις από έναν Γκαζιέρη», από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

η 10η αγωνιστική της σούπερ λίγκα συνεχίζεται με τα παιχνίδια στις τρεις μετά το μεσημέρι, Άρης – Αστέρας Τρίπολης. Στις πέντε, Ξάνθη – Πανιώνιος. Στις πέντε και τέταρτο, Ολυμπιακός – Ατρόμητος και στις επτά και μισή Παναθηναϊκός ΑΕΚ

Στα σκορ του Σαββάτου

Βόλος – Παναιτωλικός:3 – 2 και ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: 0 – 1

Καιρός

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση από τα βράδυ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας, από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα