back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κων. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κ.Ο για το μεταναστευτικό: “”είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα”

Διαβάστε επίσης

Πολύ μεγάλη επιτυχία”, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική, σε δήλωσή του μετά την άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επανέλαβε, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή του ότι “θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας”
Στην άτυπη συνάντηση μίλησαν 55 βουλευτές και εφτά υπουργοί και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκτίμησε, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ότι “έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες των πολιτών, δείξαμε ότι είχαμε σχέδιο και ότι είμαστε αποτελεσματικοί».
Στο επίκεντρο πολλών τοποθετήσεων γαλάζιων βουλευτών βρέθηκε το μεταναστευτικό-προσφυγικό, για το οποίο ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “αυτή την ώρα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, να αποσυμφορηθούν τα νησιά” και σημείωσε ότι “είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα”.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση των δημάρχων και των τοπικών βουλευτών. Υπογράμμισε εξάλλου ότι θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα και προανήγγειλε για το λόγο αυτό 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων.
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πάντως ότι η βασική έννοια των πολιτών είναι η πορεία της οικονομίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την χώρα λέγοντας ότι “βρίσκεται, πια, στο κέντρο του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη”.

Έχουμε τη δυνατότητα όχι απλά να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα και να καταστήσουμε τη ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη για τα επόμενα χρόνια», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε για τέσσερις  μήνες κυβέρνηση και θα χτίσουμε για 4 χρόνια, εξηγώντας στους πολίτες γιατί είμαστε συνεπείς και γιατί είναι σωστή η πολιτική μας που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι η κατάσταση θα αλλάξει με κριτήριο τις επιστροφές και υπογράμμισε ότι μετά τις 300 προσλήψεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ακολουθούν ως τις 15 Δεκεμβρίου άλλες 200 για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Ο κ. Χρυσοχοίδης αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές, υποστηρίζοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τα λαϊκά στρώματα”. “Από Πατησίων και κάτω δεν έβλεπαν αστυνομικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, με την επιστροφή 1.500 αστυνομικών στην Αττική, τις 1.500 προσλήψεις που ήδη έγιναν και σε 20 ημέρες θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους καθώς και τη νέα ομάδα με την ονομασία «Δράση» που θα αριθμεί 200 άτομα ως το τέλος του μήνα σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι σήμερα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην αστυνομία, ότι οι επιχειρήσεις γίνονται στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής με κριτήριο το αποτέλεσμα κι ότι οι καταλήψεις θα τελειώσουν με προσοχή κι όχι με 3.000 παιδιά μέσα στο Πανεπιστήμιο. «Δεν φτάνει να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, πρέπει να τελειώνουμε με την εξαρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στην οικονομία μετά τις 7 Ιουλίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αντιμετωπίστηκε το δημοσιονομικό κενό του 2019 και το δυνητικό κενό του 2020, με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη κατά 20%, καθώς το 86% της μείωσης του ΕΝΦΙΑ αφορά τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε για το νόμο της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και χαρακτήρισε
σημαντικό βήμα το γεγονός ότι η κυβέρνηση τηρεί τη συμφωνία με τα κόμματα προσθέτοντας ότι είναι μια ώρα ευθύνης για όλο το πολιτικό σύστημα. Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, αφού τόνισε ότι το ΥΠΕΣ δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα και ότι κλήθηκε να συμβάλλει μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει τήρηση της τάξης με φυλασσόμενα κέντρα για τους μετανάστες. Σημείωσε εξάλλου ότι θα πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες γιατί πρόκειται για ένα καθαρά πατριωτικό-εθνικό θέμα και πως δεν γίνεται περιοχές, όπως τα νησιά που έχουν επιβαρυνθεί ήδη, «να βουλιάξουν».

.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για Μεταναστευτικά Θέματα, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν είναι παροδικό, καθώς σχετίζεται ως ζήτημα, με έναν δύσκολο γείτονα όπως είναι η Τουρκία η οποία επιθυμεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη δεξαμενή των προσφύγων για να πετύχει δικούς της στρατηγικούς στόχους. Επεσήμανε ωστόσο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να συζητάμε μαζί της.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση τονίζοντας ότι διατηρείται ακριβώς η σημερινή διαδικασία με μόνη διαφορά ότι αφαιρείται στην ενδιάμεση φάση η διάλυση της Βουλής η οποία είχε καταστεί μέσο χειραγώγησης των θεσμών.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η τελευταία απόφαση του Υπουργείου αφορά την αναστολή έναρξης λειτουργίας και όχι την κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία αξιολόγησης της σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των νέων τμημάτων από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή. Υπενθύμισε ότι η ίδρυση των εν λόγω τμημάτων δρομολογήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, ακόμη και λίγα λεπτά πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου με κατάθεση βουλευτικών τροπολογιών και τεκμηρίωση μόλις 2 γραμμών. Αναφερόμενη, τέλος, στην πρόσφατη επίθεση στο γραφείο της, σημείωσε πώς η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της πάντοτε στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου.
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Γιάννης Μπούγας ανέφερε: «δείξαμε ψυχραιμία και δεν επιτρέψαμε συμπεριφορές Πολάκη. Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να ερευνήσει με σοβαρότητα όλες τις πτυχές της υπόθεσης».

Aποστόλης Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα