back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: «Δώσατε αγώνα απέναντι στην ακρότητα στη πόλη – Θέλουμε δημοτικούς σταθμούς όπως ο Αθήνα 9.84»

Διαβάστε επίσης

«Δώσατε αγώνα απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την ακρότητα στη πόλη. Θέλουμε δημοτικούς σταθμούς όπως τον Αθήνα 9.84, για να επιδεικνύει ψυχραιμία όταν οι άλλοι την χάνουν», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και στη Νόνη Καραγιάννη.

«Δώσατε ως σταθμός και εσείς προσωπικά, αγώνα απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την ακρότητα στη πόλη. Θέλουμε δημοτικούς σταθμούς όπως ο Αθήνα 9.84, για να κρατά την ψυχραιμία του όταν οι άλλοι την χάνουν. Οπως φάνηκε από την απολογία Μιχαλολιάκου, η μάχη απέναντι στην ακρότητα στην Ελλάδα, πιάνει. Μεγάλη στιγμή για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτό αποδεικνύει ότι η ελληνική κοινωνία εμφορείται από βαθύ δημοκρατικό αίσθημα. Είναι καθοριστικό για το πολιτικό προσωπικό της χώρας να μην δώσουμε στοιχεία κανονικότητας στον τοξικό, διχαστικό λόγο και την ακρότητα», είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ».

«Βάζουμε πάνω από τις διαφωνίες τα προβλήματα του δήμου της Αθήνας»

Αναφερόμενος στη συνεργασία στο Δήμο Αθηναίων και στη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμανε ότι «οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις είναι διακριτές, αλλά παρά τις όποιες διαφωνίες, βάζουμε πάνω από αυτές τα προβλήματα της Αθήνας και αναζητούμε λύσεις, χωρίς μικροκομματικά ωφέλη. Στη συνεργασία οδηγούν η επιβολή της απλής αναλογικής που όμως δεν αποκλείει τη συναλλαγή, όπως και ωριμότητα των επικεφαλής των παρατάξεων».

Για το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας

Ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά Πακιστανών πηγαίνουν σε ελληνικά δημόσια σχολεία και το απόγευμα θα μαθαίνουν εκεί τη γλώσσα μας, μαζί με τους γονείς τους «Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» είναι πολύ προσεκτική στο ζήτημα, οι αριστερίστικες παρατάξεις επέλεξαν τη βαβούρα και εμείς προκρίναμε την ιδέα να γίνει το συγκεκριμένο σχολείο πυρήνας δράσεων», σχολίασε ο κ Γερουλάνος.

Για το ΚΙΛΑΛ

Χαρακτήρισε διεκπεραιωτικό το επικείμενο Συνέδριο της 21ης Νοεμβρίου, αφήνοντας αιχμές κατά της Φώφης Γενημματά, επειδή όπως είπε στην ουσία αποσκοπεί την επιμήκυνση του χρόνου θητείας της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ. «Υπάρχει τεράστια απόσταση από το κοινωνικό περιβάλλον.Θα φωνάξουμε δύο χιλιάδες ανθρώπους στο Συνέδριο ουσιαστικά για διαδικαστικούς λόγους, για να εγκρίνουμε την παράταση της θητείας της κυρίας Γενημματά έως το 2021».

Στην επισήμανση ότι συγκαταλέγεται στις φωνές που επιζητούσαν τη διεξαγωγή Συνεδρίου, απάντησε ότι το αίτημά του αφορούσε ένα ουσιαστικό, δημοκρατικό Συνέδριο με αλλαγή καταστατικού και στρατηγικής, κάνοντας λόγο για «Συνέδριο που δεν έχει να προσφέρει τίποτα και γι αυτό κουράζουμε τον κόσμο».

Αιχμηρός ήταν ο κ Γερουλάνος για τη στρατηγική διεύρυνσης της Κεντροαριστεράς μέσω προσωπικοτήτων φωτογραφίζοντας «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και αρκετούς άλλους. «Ηταν λάθος. Παρακαλούσαμε -κυριολεκτικά γονυπετείς- τον Α και τον Β που ήρθαν, διότι ήθελαν να γίνουν αρχηγοί και έφυγαν επειδή δεν έγιναν. Διαφωνούσα καθώς έβλεπα ότι ο κόσμος ερχόταν κοντά μας όχι επειδή πίστευε σε αυτό που πρεσβεύαμε, αλλά γαι να πιάσει την καλή. Είναι ανάγκη να δώσουμε νέο όραμα, σοσιαλιστικό, ελληνικό, ανθρωποκεντρικό στο οποίο να μπορεί κανείς να ακουμπήσει και δεν το κάνουμε».

Ανέφερε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει την πρόταση «Αναγέννηση» που εστιάζει στην αλλαγή διοικητικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας, στοχεύοντας σε ένα περισσότερο αποκεντρωμένο Κράτος ,το οποίο να παράγει πλούτο στη βάση, με επικέντρωση στις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις και όχι στη ρητορική των μεγάλων επενδύσεων.«Τα μόνα βήματα που έχουν γίνει, επιβλήθηκαν από τα μνημόνια. Το κεντρικό πολιτικό σύστημα αρνείται να παραδώσει την εξουσία στους πολίτες», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ μίλησε για απουσία αρχών και θέσεων διερωτώμενος «Πόσο πια θα βγάζουμε βόλτα τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου και θα περιμένουμε να μας ακολουθήσει εξ αυτού ο κόσμος;».  Και σημείωσε πως το συχνό ερώτημα αν το ΚΙΝΑΛ είναι τελικά με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται λόγω ανυπαρξίας ξεκάθαρων θέσεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε απέναντι από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή στιγμή μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είτε με τη φορολογία, είτε με τη γραφειοκρατία, ακόμα και με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Τώρα χρειαζόμαστε ένα ουσιαστικό, ελληνικό, ανθρωποκεντρικό σοσιαλιστικό κόμμα. Αποκέντρωση της εξουσίας και παραγωγή στη βάση», κατέληξε ο κ Γερουλάνος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα