back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση βουλευτών για άμυνα και ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση των βουλευτών της Διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας και  Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.

Η ενημέρωση, που θα γίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη στις 13.00, θα αφορά θέματα αρμοδιότητας που Υπουργείου. Μεταξύ αυτών, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, ειδικά στην περίπτωση, που αυτές θα στραφούν κατά των εθνικών
κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό- μεταναστευτικό. Και ακόμη, θα ενημερωθούν οι Βουλευτές, για την πορεία των εν εξελίξει, εξοπλιστικών προγραμμάτων και ειδικά για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.

Η ενημέρωση των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, θα περιλαμβάνει και εκτιμήσεις για την πολιτικο-στρατιωτική κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Συρία, τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και γενικότερα θέματα, που αφορούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα