back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΑΡΚΟ: Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό

Διαβάστε επίσης

Τραγικό εργατικό δυστύχημα με έναν εργάτη νεκρό σημειώθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις τη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Πρόκειται για έναν 55χρονο εργάτη, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη, που σημειώθηκε στο εργοστάσιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους  το τραγικό δυστύχημα συνέβη νωρίς το πρωί στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί δηλαδή που το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση. Όπως μάλιστα εξηγούν η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου. Σ’ εκείνο το σημείο, όπως τονίζουν, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης. Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων συνεχώς ομιλούν για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.

Μάλιστα στη Λάρυμνα αναμένουν και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ για να έχουν μια συζήτηση μαζί του ελπίζοντας να πάρουν κάποιες απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι το Συνδικάτο Μετάλλου μόλις χθες είχε καταγγείλει ομαδικό ατύχημα στις ίδιες εγκαταστάσεις ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές.

ΛΑΡΚΟ: Ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος

Η ΛΑΡΚΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Σήμερα, 06.11.2019 και ώρα 08:15 στις εγκαταστάσεις της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ του Εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδος συνέβη θανατηφόρο ατύχημα στο χώρο της χαλυβουργίας – κοκκοποίησης με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του εργαζομένου της Γεωργίου Ψαρρά του Δημητρίου.
Η Εταιρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος.
Για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές οι οποίες μαζί με την Διοίκηση και τα στελέχη της Εταιρίας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».

Συλλυπητήρια Κωστή Χατζηδάκη

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. «Δέσμευση από την πλευρά μας να διερευνήσουμε τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν, το ταχύτερο», τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στο δυστύχημα.

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν ευθύνες

Tη θλίψη και την οργή της εξέφρασε η ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε πέντε μήνες παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως. Η Συνομοσπονδία ζητά την απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα