back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Θωρακίζουμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Διαβάστε επίσης

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση, για την εφαρμογή του μέτρου αναστολής υποβολής της Αναλυτική Περιοδικής Δήλωσης για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, ενώ το ΚΕΑΟ θα μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις της περιουσίας στρατηγικών κακοπληρωτών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η σχετική νομοθετική πρόβλεψη υπήρχε, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με συνέπεια το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μα στερηθεί σε ετήσια βάση έσοδα τουλάχιστον τα 200 εκατ. ευρώ.

«Με τη σημερινή υπουργική απόφαση θωρακίζουμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές που έβρισκαν -πολλές φορές με την ανοχή της ίδιας της Πολιτείας – “παραθυράκια” να διαφεύγουν των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι οφειλέτες διέφευγαν την εκπλήρωση των μεγάλων υποχρεώσεών τους προς κράτος. Εφεξής κανένας δεν θα μένει στο απυρόβλητο», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

Τον φάκελο «Ανεργία στην Αθήνα»  ανοίγει ο σταθμός της πόλης

Ο Αθήνα 9,84 την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι ανοίγει τον φάκελο «Ανεργία στην Αθήνα». Ένα πρόβλημα που έχει εγκατασταθεί σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης και απειλεί να παραμείνει για πολύ μεγαλο χρονικό διαστημα . Ο υψηλότερος αριθμός ανέργων μεταξύ οκτώ όμορων δήμων, καταγράφεται στο Δήμο της Αθήνας. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι αγγίζουν τις 69.000.

Τουλάχιστον ένας στους δύο βρίσκεται εκτός εργασίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Περίπου έξι στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους είναι γυναίκες, εννέα στους δέκα ελληνικής καταγωγής, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί η ηλικιακή κατηγορία από 30 έως 54 ετών.

Τον Σεπτέμβριο, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων ξεπέρασαν τις 570 και οι διαγραφές τις 393, με καινούργιες μορφές απασχόλησης να κάνουν την εμφάνιση τους στην Αθήνα. Παράλληλα, μείωση καταγράφουν οι κλειστές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα με την ενεργή επιχειρηματικότητα στο ιστορικό κέντρο να ενισχύεται κατά 1,4%.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα