back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθώος δηλώνει ο Μιχαλολιάκος – Μιλά για πολιτική σκευωρία

Διαβάστε επίσης

Αθώος δήλωσε κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και βρώμικη προπαγάνδα, ενώ εισερχόμενος στη δικαστική αίθουσα αποδοκιμάστηκε από μέλη του ακροατηρίου με την μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, να τον φωνάζει «σκυλί».

Αντίθετα υποστηρικτές του σηκώθηκαν όρθιοι κατά την είσοδό του και τον χειροκρότησαν με θέρμη.

Όπως υποστήριξε, για πρώτη φορά δικάζεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος για πράξεις οπαδού του κόμματός του. Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέφερε πως ο ίδιος είχε καταδικάσει το έγκλημα στο Κερατσίνι από το βήμα της Βουλής.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έξω από το Εφετείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Καθήκον όλων μας να οδηγήσουμε τις ιδέες και τις πρακτικές της ΧΑ οριστικά στη λήθη

«Η έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών με αφορμή το προσφυγικό», τονίζει σε ανακοίνωσή του πο ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΡΙΖΑ .  «Με την σημερινή απολογία ενώπιον του δικαστηρίου του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, αυτού που επί 30 χρόνια διευθύνει το ναζιστικό μόρφωμα, του υπεύθυνου για όλες τις πράξεις της, ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ύστερα από σκληρούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος. Η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η έκβασή της αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών.

Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν, ούτε τους νεκρούς που άφησε πίσω της η νεοναζιστική συμμορία. Ο δημοκρατικός κόσμος, με τη δυναμική του παρουσία στο Εφετείο, ζητάει την παραδειγματική καταδίκη των μελών της φασιστικής οργάνωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, ώστε να κλείσει οριστικά ο κύκλος της εγκληματικής βίας.

Η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη όλων μας δεν σταματά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ειδικά σήμερα που, με αφορμή το προσφυγικό, κάποιοι καλλιεργούν  ακροδεξιά αντανακλαστικά ταΐζοντας έτσι το αυγό του φιδιού, η καθημερινή δράση, προκειμένου οι ιδέες και οι πρακτικές της Χ.Α. να οδηγηθούν οριστικά στη λήθη, είναι καθήκον όλων μας.

Κουτσούμπας: «Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», επισήμανε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής «καθυστέρησε με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν έλυνε ζητήματα και πρακτικής υφής», προσθέτοντας «τέλος πάντων, είναι καλό που φθάνουμε στο τέλος αυτής της δίκης, πρέπει να καταδικαστεί η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, αποδεδειγμένα πλέον και στη συνείδηση του λαού, αλλά όπως φαίνεται και από την ακροαματική διαδικασία και στο δικαστήριο αποδεικνύεται αυτό».

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε ωστόσο ότι αυτή η εξέλιξη δεν «σημαίνει ότι πρέπει ως λαός, ως κοινωνία, να επαναπαυόμαστε γύρω από τέτοια φαινόμενα, ρατσιστικά, φασιστικά, πολύ περισσότερο ναζιστικά που οδηγούν από την ίδια την ιδεολογία και πρακτική τους σε εγκλήματα όπως αυτό που θρηνήσαμε με τον Παύλο Φύσσα, με μετανάστες και την εγκληματική επίθεση που έγινε σε συνδικαλιστές, στελέχη του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος».

Ελευθερία Κουμάντου – Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα