back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

37ος Μαραθώνιος- Σύνθημα «Τρέχουμε και Ανακυκλώνουμε»

Διαβάστε επίσης

Με βασικό σύνθημα «Τρέχουμε και Ανακυκλώνουμε», η Coca-Cola, βασικός χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, παροτρύνει όλους να τρέξουν και να ανακυκλώσουν με στόχο έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα.

Μια δράση που παροτρύνει τον κόσμο να συλλέξει και να ανακυκλώσει τα πλαστικά μπουκάλια και να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο τη δημιουργία 3D printed υπαίθριων γυμναστηρίων από ανακυκλωμένο πλαστικό, σε συνεργασία με τους «The New Raw». Μια δράση που αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Coca-Cola ώστε να δοθεί η προοπτική μηδενικών απορριμμάτων στον ιστορικό αγώνα δρόμου.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, κατά μήκος της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι ειδικοί κάδοι, ενώ στον τερματισμό θα βρίσκονται μπλε και καφέ κάδοι, για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Στόχος της εταιρείας, μέσα από τη συνεργασία με τον 37ο ΑΜΑ, είναι να εστιάσει στην προώθηση και πρόληψη της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, με σκοπό να δώσει «δεύτερη ζωή» στα πλαστικά απορρίμματα, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Παράλληλα, η Coca-Cola, ως επίσημος χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, υποστηρίζει και χορηγεί τη «Zero Waste Team», την ειδική ομάδα εθελοντών που θα βοηθά στις δράσεις συλλογής και ανακύκλωσης υπό την καθοδήγηση της ΜΚΟ Ινστιτούτο – Ομάδα για τον Κόσμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως για πρώτη φορά, οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές μαραθωνοδρόμους, μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πραγματοποιηθούν πάνω σε βάθρο από 3D printed ανακυκλωμένο πλαστικό.

Επιστέγασμα της επίσημης χορηγίας και συνεργασίας της Coca-Cola με τον ΣΕΓΑΣ είναι ο Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων «ZERO WASTE FUTURE», ο οποίος αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην προσπάθεια για έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα.

Ο Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων ZERO WASTE FUTURE

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 08.15 π.μ., με την εκκίνηση να δίνεται στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η παρουσία της Coca-Cola στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο θα έχει ως βασικό σημείο αναφοράς το πρωτοποριακό περίπτερό της, το οποίο θα είναι τοποθετημένο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Εκεί θα βρίσκονται εθελοντές, δρομείς και φίλοι του αθλητισμού, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, με την καθοδήγηση του Ηλία Μπόγδανου (frontman της Pop-Rock μπάντας ΙNCO και fitness instructor), τα 3D printed όργανα γυμναστικής από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα