back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Kοινοτικός Αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για επενδυτική αξιοποίηση ANFAs και SMPs

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της Ελλάδας δεν πρόκειται να συζητηθεί στο Eurogroup της Πέμπτης αλλά σε αυτό το Δεκεμβρίου τόνισε στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος.

Σε ό,τι αφορά τον την επιστροφή των ANFAs και SMPs επεσήμανε ότι αυτή θα είναι απόφαση που θα επίσης θα συζητηθεί με τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αφότου γίνει γνωστή η έκθεση των θεσμών για την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αυτά τα κονδύλια για επενδυτικούς σκοπούς σημείωσε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει την επόμενη χρονιά και σχετίζεται ευρύτερα με το θέμα του δημοσιονομικού χώρου στον προϋπολογισμό της Ελλάδας. «Πράγματι, υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ωστόσο η σημαντική απόφαση αφορά στο αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό θα συζητηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο», δήλωσε.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προβλέψεις που θα ανακοινώσει κομισιόν την ερχόμενη Πέμπτη, πριν από το Eurogroup, για πορεία της οικονομίας των κρατών μελών δεν θα είναι ιδιαίτερα καλές, ωστόσο δεν θα δείχνουν εικόνα ύφεσης.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα