back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας του Μετρό στις γιορτές

Διαβάστε επίσης

Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό κατά την εορταστική περίοδο σχεδιάζει η ΣΤΑΣΥ. Επιπλέον η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει και περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων το επόμενο διάστημα, ακόμα και τις Κυριακές, αλλά και τις ημέρες διοργάνωσης εκδηλώσεων ώστε να διευκολύνει το επιβατικό κοινό.

Πάντως σήμερα το ωράριο λειτουργίας του Μετρό (μόνο στις γραμμές 2 & 3, όχι στη γραμμή του ΗΣΑΠ) παρατείνεται για 2 ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Το ίδιο συμβαίνει μία ή δύο φορές το χρόνο, όταν διοργανώνεται κάποια μεγάλη συναυλία ή άλλη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο ή στο ΟΑΚΑ.

Στις γιορτές, τα δρομολόγια σταματούν στις 23:00 την παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά και το Μεγάλο Σάββατο. Αν τα σχέδια της ΣΤΑΣΥ γίνουν πραγματικότητα, το έθιμο αυτό θα λάβει τέλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Σκάι ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος, από την 1η Νοεμβρίου ξεκινούν στη γραμμή 2 δρομολόγια δύο ανακαινισμένοι συρμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συρμών που πραγματοποιούν δρομολόγια στους 18 και μειώνοντας περαιτέρω το χρόνο αναμονής στους σταθμούς.

Στον σχεδιασμό της ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, περιλαμβάνονται τα εξής:

-Ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (κατασκευής του 1985).

-Δρομολογείται η απόκτηση 7 διερευματικών συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας.

-Θα συνεχίσει να βελτιώνεται η συχνότητα των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής.

-Παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για την διευκόλυνση και οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές.

-Βελτιώνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

-Στροφή σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πληρωμές (e-payments), πιλοτική διακίνηση εγγράφων με ψηφιακές υπογραφές των αρμόδιων στελεχών, αναβάθμιση του ιστότοπου της ΣΤΑ.ΣΥ A.E. και «φόρτωση» όλων των σταθμών του Μετρό μέσω τρισδιάστατων απεικονίσεων στα Google maps.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα